Liga 1

Piţi a ordonat, Gigi a executat! » Încă o decizie majoră luată la Steaua fără consultarea lui Ilie Stan

Raul Rusescu

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul a spus că nu l-a convocat la naţională pe Rusescu pentru că acesta nu are un post stabil la Steaua, iar Gigi a anunţat imediat că Raul nu va mai juca niciodată mijlocaş dreapta, ci doar atacant.

Rusescu a fost salvatorul Stelei în acest sezon, i-a adus de unul singur 15 puncte în campionat, a decis ambele jocuri de Liga 1 din 2012, însă nu l-a convins şi pe selecţioner să-l cheme la echipa naţională. Piţurcă a venit şi cu explicaţia: "El se află în vederile mele, însă încă nu sînt lămurit ce post joacă el cu adevărat la Steaua".

Piţurcă s-a referit la faptul că în acest sezon Rusescu a fost plimbat pe mai multe posturi, evoluînd fie ca atacant, fie la mijlocul terenului, ca mijlocaş dreapta sau în partea stîngă. Imediat după ce a auzit motivaţia lui Piţurcă, Gigi Becali a intervenit şi a anunţat că a luat o decizie în privinţa celui adus de la Urziceni în vara trecută.

"N-o să-l mai vedeţi niciodată, de aici înainte, pe Rusescu evoluînd pe alt post decît cel de atacant! Nu va mai fi mijlocaş dreapta, pentru că postul lui nu e acolo. Să fie clar! Şi Piţurcă o să-l ia la naţională, dar abia după ce va mai fi marcat alte goluri pentru că Piţi nu e antrenorul care să cheme un fotbalist după doar 5-6 evoluţii bune", a declarat Becali. Rusescu a marcat şi la Mioveni şi la Cluj, deşi a evoluat în primul meci ca mijlocaş dreapta, iar pe Cluj Arena a făcut cuplu în atac cu brazilianul Tatu.

Concurenţa de la "naţională" e dură
Chiar şi dacă va evolua doar ca atacant la Steaua şi va continua să marcheze, lui Rusescu îi va fi dificil să ajungă la echipa naţională. Concurenţa de acolo e extrem de dură. La ultima acţiune, amicalul România - Uruguay 1-1, Piţurcă a convocat 5 atacanţi: Marius Niculae, Daniel Niculae, Mutu, Marica şi Bogdan Stancu.

6,06 e media notelor GSP a lui Rusescu în actualul campionat, fiind pe locul 2 în topul roş-albaştrilor după Chiricheş (6,50)

5 jucători de la Steaua au fost convocaţi de Piţurcă la amicalul cu Uruguay: Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Bourceanu şi Tănase

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.