Campionate

VIDEO 48.610 în alb şi negru! » Del Piero a doborît recordul de minute jucate la Juventus

Del Piero deține 14 recorduri la Juve, între care numărul de sezoane (19), de jocuri și goluri în cupele europene (130/54)

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Legendarul căpitan torinez l-a depăşit marţi, în returul semifinalei Cupei (2-2) cu Milan, pe fostul mare fundaş Scirea, campion mondial în 1982.

"Va fi noaptea lui Del Piero", prevestea Antonio Conte înaintea returului semifinalei Cupei Italiei. Căpitanul lui Juventus nu doar c-a deschis drumul către calificarea în ultimul act (2-2 cu Milan după prelungiri), dar a intrat în istoria "bianconerilor" cu încă un record. La 37 de ani şi 131 de zile, Ale l-a depăşit pe regretatul Scirea. Cu cele 74 de minute contra campioanei, el a ajuns la 48.610 jucate doar în tricoul "Bătrînei Doamne". Adică aproape 34 de zile petrecute pe gazon!

VIDEO: Vezi aici rezumatul meciului dintre Juventus şi AC Milan, scor 2-2

N-a prins decît un singur joc întreg în acest sezon, tot în Cupă, şi a acceptat statutul de simbol exilat pe bancă. Singurul care a marcat pe toate cele 4 stadioane unde a jucat Juventus nu se gîndeşte încă la retragere, dar se pregăteşte de ultima finală în alb şi negru. Nu i se va reînnoi acordul scadent în vară. "Va fi meciul de adio? Posibil, dar nu-i exclus să joc un turneu estival".

286 de goluri a marcat Del Piero în 696 partide jucate pentru Juventus în toate competiţiile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.