Campionate

VIDEO Sprint spre infinit » Pentru Messi, 234 de goluri la Barca, nu există bariere: "Tremură Pele!"

Din cele 234 goluri marcate de Messi, 184 au fost cu stîngul, 38 cu dreptul, 10 cu capul, unu cu pieptul şi unu cu mîna

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Recordul lui Cesar Rodriguez a fost pulverizat cu un hat-trick la 5-3 în faţa Granadei. Vor rezista performanţele lui Pele în faţa taifunului Messi?

Nu există limite pentru Messi. Cel despre care se spune că "este singurul jucător mai bun în realitate decît la PlayStation", cum remarca Mundo Deportivo, a trecut ca un taifun peste recordul lui Cesar Rodriguez şi nimeni nu-l poate opri, la 24 de ani, să-şi împlinească orice vis. "Are 234 goluri. Dacă vrea, poate să depăşească şi mia de goluri a lui Pele", comentează cu umor jurnalul argentinian Ole. Poate nu 1.283 goluri, dar cele 760 de reuşite oficiale ale "Perlei negre", da!

VIDEO: Vezi aici rezumatul partidei în care Messi a depăşit recordul lui Cesar Rodriguez

Pentru că Leo zboară, nu joacă. "Este un Michael Jordan al fotbalului", afirmă Guardiola, fericitul antrenor al Barcelonei, în timp ce Johan Cruyff, o altă legendă blaugrana, vede o altă latură a importanţei lui Messi: "Leo este o nestemată. Are efect extraordinar asupra copiilor".

În acest sezon, Messi a înscris 54 de goluri în toate competiţiile la Barca (record în Spania). Şi mai are, teoretic, încă 10 meciuri în campionat, finala Cupei Regelui şi 5 jocuri în Champions, dacă atinge finala! Se întrece cu propriile performanţe.

Top goluri la 24 de ani
1. Messi 234
2. Cruyff 229
3. Henry 226
4. Maradona 196
5. Best 179

"Leo, eşti etern, infinit, de neuitat. Viitorul îţi aparţine. Viitorul este al tău!" (La Vanguardia, cotidian catalan)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.