Box

O fostă glorie a boxului îi face praf pe fraţii Klitschko: "Categoria grea e moartă. Ei doar îşi umplu buzunarele"

O fostă glorie a boxului îi face praf pe fraţii Klitschko: "Categoria grea e moartă. Ei doar îşi umplu buzunarele"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 martie 2012

Fostul campion mondial Lennox Lewis a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei germane Stern, că în prezent categoria grea din box "este moartă" şi că fraţii Klitschko şi adversarii lor nu fac altceva decît să se îmbogăţească.

"În prezent, categoria grea este moartă. Fraţii Klitschko şi adversarii lor doar îşi umplu buzunarele. Oponenţii lor nu devin mai buni, ei nu ar fi fost nici măcar sparring-partneri pentru mine", a declarat Lewis.

Vladimir Klitschko l-a învins pe Jean-Marc Mormeck în data de 3 martie, prin KO în repriza a patra, după un meci în care francezul a fost dominat clar, iar Lennox Lewis este de părere că partidele ucraineanului sînt un exemplu prost pentru box. "La un moment dat, arbitrul intervine şi opreşte meciul. Sînt plictisitori. Dacă vrei să îl găseşti pe cel mai bun boxer din lume, acesta trebuie stabilit în urma unui meci epic. Nu cu acest circ", a adăugat britanicul.

Lewis a menţionat că nu intenţionează să revină în ring, dar ar putea fi convins cu o sumă foarte mare. "Pentru 100 de milioane m-aş întoarce. Pentru aceşti bani mi-aş da pijamaua jos şi aş merge la sală", a precizat el.

Lennox Lewis, în vîrstă de 46 de ani, s-a retras din activitate în 2004, când era campion al greilor WBC şi IBO. În prezent, la categoria grea, fraţii Klitschko deţin toate centurile importante: Vladimir -WBA, IBF, WBO, IBO, Vitali - WBC.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.