Liga 2

Şah la “Rege” » Farul a împiedicat Viitorul lui Hagi

Golul lui Rusu (stînga) n-a fost de ajuns pentru ca Viitorul să obţină primul succes din retur Foto: academiahagi.ro

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liderul s-a împiedicat pentru a doua etapă la rînd, de astă-dată eşuînd în derby-ul constănţean, scor 1-1 cu Farul.


Tensiunea creată înaintea "războiului" de la malul mării nu s-a simţit şi pe teren, unde s-a jucat fotbal. Cu "umbra" lui Dică în postură de dirijor, Viitorul a apelat la entuziasmul tinerilor şi, după ocazia uriaşă a lui Chiţu (31), golgeterul Rusu a punctat din mijlocul careului (43), la o fază la care adversarii au cerut ofsaid: 1-0.

Împinşi de la spate de spectacolul galeriei, cei de la Farul s-au întors în meci graţie unei gafe uriaşe a defensivei liderului, Pătulea egalînd cu un şut de la 18 metri (65): 1-1. Finalul s-a jucat pe contre, iar oaspeţii au sărit la gîtul "centralului" bucureştean Marcel Bîrsan, care l-a iertat pe Păcuraru de eliminare, după un fault asupra lui Vali Badea în postura de ultim apărător (81). Egalul a mărit tensiunea în tabăra gazdelor, care au ratat pentru a doua etapă consecutiv şansă desprinderii în fruntea Seriei B1. Un pic dezamăgit, Gică Hagi şi-a încurajat băieţii la final chiar în vestiar: "Le-am zis că o să fie un retur greu. Trebuie să muncim, să fim acolo, în frunte, şi să ne îndeplinim obiectivul. Pentru ei, un astfel de derby, cu lume multă în tribune, e o experienţă bună, din care au de învăţat".

Ultraşii Farului, împotriva lui Gică
Galeria oaspeţilor de ieri l-a contestat din nou pe Hagi, afişînd un mesaj sugestiv la începutul reprizei secunde, "Nea Ioji din cer priveşte trist cum eşti împotriva clubului ce te-a făcut fotbalist", cu referire la antrenorul care l-a descoperit pe "Rege", Iosif Bukossi. "Constănţenii trebuie să fie bucuroşi că există fotbal la Constanţa. Aici e cea mai importantă Academie din ţară, plussdouă echipe în liga secundă, una de tradiţie, Farul, şi una tînără, Viitorul. Să sperăm că va exista în curînd o superechipă la Constanţa", a explicat Gică.

"Consider că am pierdut două puncte. Băieţii sînt frustraţi şi supăraţi că nu am cîştigat. S-a greşit şi din punctul de vedere al arbitrajului, însă nu vreau să comentez mai mult"
Viorel Tănase, antrenor Farul

"Aşa este la noi, o dăm pe arbitraje. Din păcate, am primit un gol care putea fi uşor evitat"
Gică Hagi, finanţator Viitorul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.