Auto

Victorie suspectă» Alonso a triumfat în timp ce urmăritorului său, Sergio Perez, i se transmitea să păstreze locul 2

Podiumul de la Sepang: 1. Alonso (Ferrari, centru), 2. Perez (Sauber, stînga), 3. Hamilton (McLaren, dreapta)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 martie 2012

Victoria obţinută de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) în Marele Premiu al Malaeziei de la Sepang este pusă sub semnul întrebării. De vină este un mesaj pe care urmăritorul său, mexicanul Sergio Perez, l-a primit de la propria echipă prin care i se cerea să-şi păstreze locul doi.

Momentul s-a petrecut în ultimele tururi. Atunci, Perez era cel mai rapid pilot, iar o depăşire a lui Alonso, lider, părea foarte probabilă. Însă, a venit mesajul din partea staff-ului: ”Checo, fii atent! Ne trebuie poziţia asta, ne trebuie poziţia asta!”. Coincidenţă sau nu, mexicanul  a făcut apoi  o eroare, ieşind de pe pistă, care l-a costat secunde bune. La final chiar a zis: ”Aş fi putut învinge dacă nu greşeam!”.

Suspiciunile sunt alimentate de faptul că Sauber foloseşte în actualul sezon motoare Ferrari, iar Sergio Perez e un component al programului scuderiei de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi, fiind "cedat" la echipa lui Peter Sauber. Practic, Perez, 22 de ani, este pilot Ferrari, iar numele său a fost vehiculat foarte des în ultimele zile ca înlocuitor al brazilianului Felipe Massa, al doilea driver al echipei italiene, cu prestaţii modeste de mai mult timp.

În replică, Monisha Kaltenborn, managerul echipei Sauber, a negat că mesajul a conţinut informaţii codificate, potrivit cărora Perez ar fi trebui să nu-l atace pe Alonso: "Ceea ce am vrut să-i spunem a fost să rămînă cu maşina întreagă. Era foare important pentru noi acest rezultat, nu a fost altceva, nu au fost alte instrucţiuni".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.