Auto

Doar meritul lui Alonso » Ibericul a obţinut în Malaezia o victorie neaşteptată pentru Ferrari

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu un monopost considerat a nu fi în primele trei în acest sezon, Fernando Alonso a adus o victorie miraculoasă pentru Ferrari. Marea surpriză a fost brazilianul Perez


9 tururi. Atît s-a alergat la Sepang pînă să înceapă ploaia. Safety Car-ul intrase pe pistă încă din turul 7, dar s-a aşteptat să se vadă dacă pista se va umple de apă. Steagul roşu în cele din urmă şi înapoi la boxe. Pînă atunci, Hamilton şi Button îşi conservaseră poziţiile, 1 şi, respectiv, 2. Surpriza venea din spate. Mexicanul Sergio Perez. După 3 ore de la debutul cursei, pilotul lui Sauber termina la Sepang pe locul doi. O poziţie incredibilă pentru mexican! Avea şanse şi la prima poziţie, ocupată de Alonso. A ieşit în decor, deşi nu era presat de nimeni, atunci cînd era în spatele spaniolului la mai puţin de o secundă. Ciudat! Perez face parte din Academia de piloţi Ferrari, iar zvonurile spun că în 2013 i-ar putea lua locul lui Massa în scuderia italiană, mai ales că brazilianul continuă să decepţioneze.

Surpriza Perez
Perez s-a apucat de Formula 1 în sezonul trecut cu Grand Prix-ul Australiei. Pilotul strînsese pînă acum 18 puncte în scurta lui carieră din F1. La Sepang, prin acest loc doi, şi-a dublat zestrea. "M-am gîndit că pot şi cîştiga. Dar am făcut o mică greşeală pe final. Am pierdut şi la boxe 6 secunde". Fericire mare pentru mexican! În schimb, Hamilton nu poate fi mulţumit, chiar dacă a prins podiumul. A plecat din pole-position pentru a doua oară în acest sezon şi nici de această dată n-a reuşit să cîştige. Ca şi în Australia, tot un loc 3. Button (McLaren) a avut ghinion. S-a lovit de indianul Karthikeyan şi a pierdut mult timp la boxe, maşina fiindu-i avariată serios.

Fair-play-ul lui Alonso
Alonso a muncit mult pentru această victorie. A profitat la maximum de ploaie, deşi are un monopost considerat a nu fi în primele trei în acest sezon. Victorie miraculoasă pentru Ferrari! A spus-o şi spaniolul: " Nici nu mă aşteptam să cîştig! Este incredibil ce-am reuşit, dar am avut noroc. Mai avem mult de îmbunătăţit la maşină dacă vrem să facem ceva în următoarele curse", a spus Alonso.

Decizie ciudată în cazul Vettel
Sebastian Vettel a avut probleme iar. Ciudată a fost decizia echipei de a-l chema la boxe într-un moment în care campionul german se găsea pe poziţia a 4-a. Germanul n-a punctat în Top 10, în schimb, a făcut-o septuplul campion mondial Michael Schumacher. Pilotul lui Mercedes a avut ghinion în debutul cursei. L-a "ajutat" francezul Grosjean, care l-a acroşat, germanul ajungînd pe locul 15 la un moment dat.

Kimi Raikkonen a dovedit că rămîne un mare pilot. De abia s-a suit în monopostul celor de la Lotus după o lungă absenţă în F1 şi are pînă acum un loc 5 la Sepang şi o poziţie 7 la Melbourne!

Următoarea cursă este programată în China, pe 15 aprilie. Va reveni Red Bull în prim-plan sau vom avea parte de noi surprize?

3 victorii a reuşit Fernando Alonso la Sepang, egalînd performanţa lui Michael Schumacher pe acelaşi circuit

2008 a fost anul în care Robert Kubica aducea victoria pentru Sauber-Ferrari în Marele Premiu al Canadei, actuala echipă a mexicanului Perez

CLASAMENT
1. Alonso 2:44:51.812 25p
2. Perez + 2.263 18p
3. Hamilton + 14.591 15p
4. Webber + 17.688 12p
5. Raikkonen + 29.456 10p
6. Senna + 37.667 8p
7. Di Resta + 44.412 6p
8. Vergne + 46.985 4p
9. Hulkenberg + 47.892 2 p
10. Schumacher + 49.996 1 p
Clasaţi: Vettel, Ricciardo, Rosberg, Button, Massa, Petrov, Glock, Kovalaien, Maldonado, Pic, Karthikeyan, Di Resta
Abandonuri: Kobayashi, Grosjean

Clasament piloţi
1. Alonso 35 p
2. Hamilton 30 p
3. Button 25 p
4. Webber 24 p
5. Perez 22 p
6. Vettel 18 p
7. Raikkonen 16 p
8. Senna 8 p

Clasament echipe
1. McLaren 55 p
2. Red Bull 42 p
3. Ferrari 35 p
4. Sauber 30 p
5. Lotus 16 p
6. Force India 9 p
7. Williams 8 p
8. Toro Rosso 6 p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.