Liga 1

CFR - Oţelul, blat sau meci pe bune? » Rivalele se tem de un nou "meci al prieteniei"

Rivalele privesc cu suspiciune meciul de azi, dintre CFR şi Oţelul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 martie 2012

CFR Cluj poate sprinta spre titlu dacă învinge diseară pe Oţelul (19:00, DolceSport şi gsp.ro). Însă rivalele ardelenilor privesc cu suspiciune meciul de azi, bazîndu-se pe prietenia inaugurată anul trecut între cele două echipe.

După ce Dinamo şi Rapid au pierdut aseară, toată atenţia se îndreaptă diseară în Liga 1 pe meciul CFR - Oţelul. Dacă gazdele vor cîştiga se vor distanţa la 5 puncte în fruntea clasamentului, însă dincolo de acest lucru, partida are şi o altă miză. E privită cu multă suspiciune din cauza a ceea ce s-a întîmplat între cele două echipe în 2011, în meciurile directe. Totuşi, există un argument important şi că întîlnirea de diseară va fi pe viaţă şi pe moarte.

Argumentul că meciul e suspect: precedentele meciuri
În returul sezonului trecut, cînd CFR nu mai avea nici un obiectiv, echipa ardeleană a pierdut acasă, 0-1 cu Oţelul, care avea disperată nevoie de puncte pentru a cîştiga titlul. Prestaţia de la acea vreme a clujenilor a fost extrem de slabă, toate adversarele gălăţenilor de atunci susţinînd că meciul a fost extrem de suspect. A urmat meciul din turul actualului campionat, cînd CFR s-a impus fără emoţii la Galaţi, scor 4-0. Înaintea acelui joc, Porumboiu anunţase public: "Jucaţi 2 solist la acest meci fiindcă Oţelul are o datorie de achitat".

Argumentul că meciul va fi corect: Cadu
Etapa trecută, CFR a evoluat în Regie, iar Jorge Costa l-a menajat pe căpitanul Cadu, portughezul stînd pe bancă din cauza faptului că avea 8 cartonaşe galbene şi risca o suspendare. "Dacă meciul cu Oţelul ar fi cîştigat dinainte, ce rost avea să nu fie menajat Cadu, cînd putea să joace, eventua chiar să şi ia un cartonaş pentru a sta cu Oţelul, nu?", a susţinut un om important din fotbal.


Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a atacat aseară public: "Sperăm să nu mai asistăm la stratageme şi să nu se mai repete povestea de anul trecut. Atunci, Oţelul a cîştigat la CFR şi apoi a dat punctele înapoi".

Adrian Porumboiu a fost cel care a dat cărţile pe faţă anul trecut. "Jucaţi 2 solist la Oţelul - CFR, va fi un meci al prieteniei. Sînt datorii din primăvară", a spus el atunci la Radio GSP. După meci, a completat: "S-a demonstrat ceea ce trebuia demonstrat. 80 la sută din oamenii de fotbal ştiau dinainte rezultatul meciului. Oţelul şi-a plătit datoria din sezonul trecut".

"Există un tip de om care refuză să dispară din fotbalul românesc, instigatorul de serviciu" - Arpad Paszkany, în toamnă

"Îl somez public pe Porumboiu să spună dacă are dovezi contra Oţelului. Dacă nu, să tacă naibii odată pentru totdeauna, să se ocupe de vacile şi de boii lui" - Marius Stan, în toamnă

"Nu am boi, ci doar vaci. Am avut puţini boi pe lîngă mine, dar au plecat" - Adrian Porumboiu, în toamnă. Marius Stan şi Dorinel au lucrat pentru o vreme la Vaslui

Marius Avram revine în Liga 1 după 4 luni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.