Gimnastica

Federaţia Internaţională de Gimnastică a deschis o anchetă în urma acuzaţiilor făcute de Irina Deleanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 March 2012

O comisie de disciplină a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) va investiga afirmaţiile făcute de Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), într-o emisiune de televiziune, legate de favorizarea unei sportive din Cipru la o competiţie desfăşurată în luna ianuarie, la Londra.

Federaţia cipriotă de gimnastică a sesizat FIG şi a cerut declanşarea unei anchete în acest caz, după comentariile făcute de Irina Deleanu, care este şi membru în Comisia Tehnică de gimnastică ritmică a Uniunii Europene de Gimnastică, la postul de televiziune Antena 1.

Deleanu a făcut ''acuzaţii serioase la adresa FIG şi a pus sub semnul întrebării abilităţile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerînd că ar fi primit un tratament preferenţial'', se arată în comunicatul FIG. Comentariile făceau referire la un concurs-test desfăşurat la Londra, în perioada 15-18 ianuarie, care a contat drept criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Comisia de disciplină a FIG este formată din belgianul Marc Schoenmaekers, preşedinte, tunisianul Rached Gharbi şi elveţianul Paul Engelmann.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.