Liga Campionilor

VIDEO Teren execrabil» Milanezii nu au udat gazonul special pentru a pune piedici Barcelonei

Bucăți de gazon au zburat deseori la duelurile dintre Messi și colegii lui cu milanezii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 martie 2012

Sub orice critică s-a prezentat gazonul de pe ”San Siro” la meciul Milanului cu FC Barcelona, 0-0 în turul ”sferturilor” Ligii. Aproape că nu a existat duel mai tare în care să nu sară bucăţi de pămînt, jucătorii să alunece şi să cadă, riscînd accidentări serioase. Nu puţini s-au văitat, cu mîinile protejîndu-şi gleznele lovite.

Vezi jos un rezumat al partidei.

Aici s-a ajuns deoarece milanezii nu au dorit, susţine cotidianul ”Sport”, să irige terenul înaintea meciului, special ca să pună piedici jocului de posesie al Barcelonei, deoarece o iarbă udă ar fi favorizat circulaţia mingii atît de caracteristică formaţiei ”blaugrana”. Italienii au făcut această alegere deşi exista un pact ca gazonul să fie irigat.

”Terenul a fost prost, ceea ce pentru noi a reprezentat, clar, un handicap. Acum o să jucăm totul pe Camp Nou”
Xavi, mijlocaş FC Barcelona

La antrenamentul oficial de marţi, jucătorii catalani au luat contact cu ”San Siro” şi au remarcat imediat că acesta nu e în condiţii bune. Foarte uscat, neregulat, ceea ce provoca des pierderea echilibrului. Într-o reuniune cu oficialii Milanului, cu cei ai UEFA şi cu arbitrii, s-a decis ca terenul să fie udat cu cel mult o oră înainde de start. Gazdele nu s-au ţinut însă de cuvînt, de aceea conducătorii Barcelonei vor să înainteze o plîngere la forul continental.
UEFA s-a sesizat însă şi a anunţat că va solicita clubului ”rossonero” să explice de ce gazonul a fost atît de prost.

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.