Liga 1

De ce este Pandurii - Steaua un meci imprevizibil? Priviţi cifrele!

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 30 martie 2012

O etapă interesantă, care cuprinde cîteva capete de afiş foarte interesante, în ordine cronologică, de genul Pandurii - Steaua, Rapid - Dinamo şi Vaslui - CFR Cluj.

La Tîrgu Jiu, roş-albaştrii, cu un nou antrenor, al 3-lea în acest sezon, este vorba despre Mihai Stoichiţă, întîlnesc o revelaţie a sezonului, trupa lui Petre Grigoraş, tocmai tehnicianul despre care se spune că va prelua formaţia din Ghencea din vară. Avancronica partidei aduce în faţă cifre foarte interesante. Atît în ceea ce privesc duelurile directe, cît şi evoluţia din acest campionat ale celor două combatante.

Steaua n-a mai bătut de 4 ani la Tîrgu Jiu
La meciurile directe, Steaua stă mai bine. Cu toate că n-a mai învins la Tîrgu Jiu de 4 ani, mai exact. În continuare, trupa din Ghencea, în 13 întîlniri cu oltenii, are 7 victorii. Alte 4 meciuri au fost remiză, iar de două ori au învins jienii. Aceste victorii ale oamenilor lui Marian Condescu au fost în primăvara lui 2009, 2-0 la Tîrgu Jiu, şi-n tur, 2-1, la Ploieşti, pe terenul Astrei. Pe terenul Pandurilor, meciurile au fost mereu echilibrate: 6 partide, două victorii Steaua, 3 remize şi un succes pentru olteni.

Pandurii-tare acasă, Steaua-slabă în deplasare
În clasamentul general, echipa lui Gigi Becali este pe locul 4, cu 42 de puncte, iar cea a lui Grig este pe 7, cu 35 de puncte. Steaua are prim-planul şi în ceea ce priveşte rezultatelor ultimelor 10 meciuri din Liga 1. Roş-albaştrii ar ocupa un loc în acest clasament, cu 20 de puncte, adică 6 victorii, 2 remize şi două eşecuri, golaveraj 10-5. Pandurii ar fi pe poziţia a 9-a, cu 13 puncte, adică 3 victorii, 4 remize şi 3 eşecuri, golaveraj 16-12.

Unde stau bine jienii: în clasamentul meciurilor acasă: ocupă locul 4, cu 24 de puncte, avînd, în 12 meciuri, 7 victorii, 3 remize şi două eşecuri, un golaveraj ce spune multe, 23-10. Iar Steaua a demonstrat că nu se simte confortabil în deplasările acestui sezon: ar ocupa locul 8, cu 15 puncte luate din 4 victorii şi 3 remize, pierzînd de alte 4 ori, golaveraj 10-9! Iar asta spune şi mai multe despre echipa din Ghencea.

Grig a măturat pe jos cu granzii
La Tîrgu Jiu, e teren interzis granzilor. Au simţit-o pe pielea lor şi CFR Cluj, şi Rapid, care au luat bătaie la scor. Grig şi compania au învins cu 2-0 pe liderul clasamentului şi i-au administrat lui Răzvan Lucescu un 3-0 usturător. În această primăvară, oltenii au remizat 2-2 cu Dinamo, deşi au jucat o oră în inferioritate numerică. În schimb, acasă, în campionat, Pandurii au pierdut cu Astra (1-2) şi cu Oţelul (0-1), chiar dacă au dominat meciurile.

Ce crezi că va fi sîmbătă, la Pandurii - Steaua?




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.