Liga 1

Către cine se va înclina balanţa? Dueluri care pot face diferenţa în Rapid - Dinamo

Pancu şi Marcos Antonio vor da piept cu Djakaridja Kone în această seară

Articol de Mădălin Răureanu  —  duminică, 01 aprilie 2012

Derby-ul din Giuleşti e o ocazie importantă pentru Rapid şi Dinamo de a face un pas mare în faţă. Atît giuleştenii, cît şi "cîinii" traversează o perioadă dificilă, iar o victorie i-ar scoate din pasa proastă.

Ce ar putea face diferenţa în derby:

- Titularizarea lui Pancu. Reintrat în echipă după accidentarea suferită în meciul cu U Cluj, Pancu ar putea redeveni vital pentru Rapid dacă ar face un meci mare în derby-ul cu Dinamo. Lipsa lui Moţi din apărarea "cîinilor" ar putea fi un avantaj pentru atacant, Scarlatache fiind mai uşor de depăşit în dueluri.

- Alexa are datoria de a-l bloca pe Cătălin Munteanu. "Cap de Zmeu" e playmakerul lui Dinamo, iar o evoluţie ştearsă a acestuia i-ar scuti pe rapidişti de multe bătăi de cap. O dispută asemănătoare va fi şi între creativii vişiniilor, Herea şi Teixeira, şi închizătorul lui Dinamo, D. Kone.

10 assist-uri a reuşit C. Munteanu în această ediţie de campionat

- Pariul Alexe. Pentru tînărul mijlocaş al lui Dinamo, derby-ul cu Rapid e şansa de a reintra pe o pantă ascendentă. Cu evoluţii slabe în ultimul timp, Alexe nu mai e titular de bază şi ar putea profita în meciul din această seară de absenţa lui Rui Duarte. Într-un duel direct cu Creţu, lui Alexe i-ar fi mult mai uşor să creeze probleme.

- Atacul letal al lui Dinamo contra fundaşilor centrali "neinspiraţi" ai Rapidului din ultimele partide de campionat. Duelul dintre cuplul M. Antonio-Oros şi M. Niculae-Dănciulescu va cîntări foarte mult.

27 de goluri au marcat împreună Niculae şi Dănciulescu în acest sezon

- Duelul portarilor. Coman şi Bălgrădean, doi dintre cei mai buni portari din Liga 1 ar putea face diferenţa în derby. Într-un meci de o asemenea încărcătură, siguranţa pe care o dau goalkeeperii ar putea fi decisivă.

Echipe probabile:

Rapid: D. Coman -  V. Creţu,  M. Antonio,  Oros, Bozovici - Teixeira, Alexa, Herea - Deac, Pancu, Surdu

Dinamo: Bălgrădean - Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac - L. Rus, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae

Rapid - Dinamo va începe de la 21:00, în direct la DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.