Timp liber   •   Hobby   •   Biciclete

Top 7 gadgeturi şi accesorii pentru biciclete

+8 Foto
Sistem de prindere SeaSucker

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 02 aprilie 2012

1. Ventuze de prindere a bicicletei pe maşină SeaSucker

Uşor de manevrat, puternice, portabile şi aerodinamice, suporturile SeaSucker se prind de orice parte a maşinii – portbagaj, capotă¸etc.  – prin ventuze capabile să suporte până la 91 de kilograme, fiecare. Sunt aproape imposibil de dezlipit, făcând faţă vitezelor de 140 km/h.

Biciclistul poate alege din patru modele diferite: Talon (1 bicicletă), Mini Bomber (2 biciclete), Bomber (2 biciclete) şi Falcon (pentru cei care deţin o maşină tip papuc). Pentru detalii de achiziţionare şi transport, intră aici.

Vezi în galeria video cum funcţionează sistemul!


2. Casca Split de la Scott

Casca Scott Split a fost ,,responsabilă” pentru victoria australienilor de la GreenEdge în contratimpul pe echipe din Tirreno-Adriatico. Deşi GreenEdge a declarat că va folosi acest tip de cască până la sfârşitul sezonului, ea va apărea pe piaţă abia anul viitor, la un preţ target de 209.99$ fără vizor şi 299.99$, cu vizor.

Prototipul Split a încăput pe mâinile australienilor ca o soluţie la cerinţele lor anterioare: o cască cu  cel mai mic coeficient de frecare posibil şi un vizor avansat tehnologic, un sistem de ventilaţie dinamic  (aerul intră prin orificiile din faţă, trece peste capul ciclistului şi iese prin orificiile din spate ale căştii), o reglare uşoară şi confort.

3. Pantofii Louis Garneau CFS 300


Unii dintre cei mai apreciaţi pantofi de ciclism din 2011 rămân şi anul acesta în topul echipamentelor sportive. Louis Garneau CFS 300 sunt uşor de mulat prin tehnologia Heat-Molding, au talpa din carbon, cupa călcâiului realizată din material anti-alunecare, un sistem de prindere cu ancore superrezistent şi unul de ventilaţie perfect pentru vară (dar şi rapid de închis pe timpul iernii).

Asta doar la prima vedere. Odată ce te uiţi mai în detaliu, poţi observa designul inteligent al vârfului, care permite aerisirea, şi sistemul de prindere al piciorului; pentru a fixa piciorul, baretele sunt ajutate de sistemul interior din microfibre care se suprapune oarecum exteriorului, formând un cocon confortabil.

CFS 300 au o greutate de 290 grame (individual) şi îi poţi găsi la preţul de 300$.

4. Ciclocomputer Garmin Edge 5000

Deşi nu e ciudat să ieşi cu bicicleta la o plimbare hai-hui, de obicei cicliştii au simţul direcţiei. Ceilalţi se iau după ei sau se prefac că le place să descopere oraşul. Mai sunt şi cei care fac ceva în privinţa orientării şi investesc într-un ciclocomputer cu GPS. Pentru ei, producătorii accesoriilor Garmin au lansat Garmin Edge 500, un gadget atotcunoscător.

Edge 500 afişează viteza, distanţa parcursă, locaţia, timpul, caloriile arse, altitudinea, unghiul de coborâre şi urcare, toate informaţiile fiind stocate mai târziu pentru a fi vizionate. Mai mult, ciclistul poate să folosească şi opţiunea integrată de altimetru barometric, pentru măsurarea precisă a schimbărilor de nivel.

Un astfel de gadget poate costa şi 250$.

5. Gama de rucsaci Shimano 2013

Când alegi un rucsac te aştepţi să fie ergonomic, uşor şi să urmeze linia corpului, pentru un pedalat fără probleme. Gama de rucsaci Shimano pare să ofere toate acestea şi mai mult, începând cu luna octombrie a acestui an.

Inginerii Shimano au realizat patru tipuri de rucsaci, personalizaţi în funcţie de nevoile ciclistului. UNZEN ACCU3D este alegerea firească a ciclistului profesionist, care preferă sporturile extreme şi este pasionat de off-road. Rucsacul se fixează cu un sistem de curele ajustabile şi este conceput dintr-un material care împiedică transpiraţia. Cu o capacitate de până la 15L, UNZEN are acces lateral, spaţiu pentru cască, armură şi lanternă.

Urmează ROKKO de 12L, potrivit ciclistului casual, cu sistem de hidratare încorporat; TSUKINIST pentru cei care iau bicicleta spre muncă, în variantă de 20L şi 30L, cu sistem de aerisire la spate, dotat cu spaţiu pentru laptop, compartiment pentru smartphone şi husă de ploaie şi OSAKA, gândit pentru mesageri, cu o capacitate de până la 35L, rezistent şi încăpător.

6. Lasere LightLane

O inovaţie în materie de gadgeturi pentru biciclete, LightLane crează instantaneu un traseu pentru biciclişti. Pe timp de noapte, două lasere delimitează porţiunea în care ciclistul are voie să pedaleze pe stradă, ca în imaginea din galeria foto.

Scopul, deşi cam utopic, este de a ţine şoferii la o distanţă sigură şi astfel să micşoreze numărul accidentelor rutiere.

7. Geantă solară SciCon pentru gadgeturi

SciCon a lansat o geantă laterală, uşor de purtat când eşti pe bicicletă, încăpătoare şi extrem de potrivită pentru cei care nu se pot lipsi de smartphone, ipod sau alt gadget. Pe o parte a genţii producătorii au instalat panouri solare care încarcă cu energie o multitudine de prize/încărcătoare adaptate gadgeturilor ciclistului.

Vezi în galeria foto cum arată fiecare accesoriu şi gadget care a intrat în Top 7!

Intră aici ca să vezi topul 2011 al gadgeturilor pentru biciclete!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.