Media

VIDEO & FOTO / Grafică specială de 40.000 de € folosită de DigiSport la meciul Rapid - Dinamo 0-0!

+5 Foto
Grafică specială folosită de DigiSport la meciul Rapid - Dinamo, 0-0

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 02 aprilie 2012

DigiSport, postul care a transmis meciul din Giuleşti dintre Rapid şi Dinamo, terminat la egalitate 0-0, le-a oferit telespectatorilor mai multe informaţii speciale în timpul partidei.

Siglele celor două cluburi proiectate pe gazon în timpul meciului, distanţele exacte de la care s-au executat loviturile libere bătute de Marius Niculae sau Ciprian Deac, linia care arată dacă un jucător e sau nu în ofsaid, dar mai ales prezentarea modernă a celor două formaţii au fost cîteva dintre surprizele transmisiei Digi Sport.

Programul folosit duminică seară în Giuleşti este dezvoltat de o firmă din străinătate şi a fost oferit sub formă de probă pentru postul TV la meciul Steaua - CFR Cluj. Programul a fost agreat de FIFA şi folosit în Africa de Sud la CM 2010.

După acea partidă, DigiSport a decis achiziţionarea pachetului de grafică respectivă pentru care a plătit aproximativ 40.000 de euro. Programul folosit în premieră în România de postul deţinător de drepturi în Liga 1 poate oferi mult mai multe servicii, dar costul acestuia se ridică pînă la 200.000 de euro!

Grafica care a fost folosită la derby-ul Rapid-Dinamo, va fi folosită de acum mereu la meciurile importante din prima Ligă.

DigiSport deţine în acest moment 7 pachete dintre cele 9 pentru meciurile din Liga 1 în perioada 2011-2014. Pentru ele va plăti 58,2 milioane de euro fără TVA. Celelalte două pachete aparţin DolceSport, care a plătit 12.900.000 de euro plus TVA, respectiv Antena Group, care va achita 10.500.000 de euro plus TVA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.