Campionate

Scrisoare deschisă» Milan se plînge federaţiei din cauza arbitrilor: ”S-au făcut contra noastră erori greu de acceptat”

Aceasta-i scrisoarea expediată de Galliani președintelui federației italiene (foto: milan.it)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 02 aprilie 2012

AC Milan cere măsuri pentru îmbunătăţirea arbitrajului italian. Solicitarea a fost făcută printr-o scrisoare trimisă de administratorul delegat Adriano Galliani pe adresa şefului federaţiei de la Roma (FIGC), Giancarlo Abate.

”Dragă preşedinte, după cum cu siguranţă ştiţi, Milan a fost victima în două recente situaţii a unor erori arbitrale: în cursul meciurilor Milan-Juventus şi Catania-Milan nu ne-au fost acordate două goluri, decizii care au contat decisiv la rezultatul final, deoarece arbitrul nu a văzut că mingea a trecut de linia porţii”, aşa începe şi se justifică scrisoarea.

Oficialul milanez susţine că ”apar greşeli care, cu toată înţelegerea posibilă, sînt foarte greu de acceptat. Milan a fost victima a două dintre ele”, aşa că implementarea sistemului cu 5 arbitri, între care doi de poartă, ar fi o variantă agreată de toată lumea.

Galliani: ”Îmi dau seama că o soluţie tehnologică, propusă de mulţi, poate întîlni obstacole şi să nu fie acceptată de sistem, dar cred că nu e nici un motiv pentru ca Institutul Arbitrilor să nu adopte practicile pe care UEFA le aplică în Liga Campionilor. Obiectivul tuturor în lume, inclusiv din afara fotbalului, este eliminarea, cît e posibil, a incertitudinii. De aceea cred că-i necesară o soluţie cît mai grabnică”.

Vezi aici detalii despre faza incriminată din meciul de la Catania.
Vezi aici amănunte despre polemica din duelul Milan - Juventus.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.