Baschet

De ce a fost condamnat agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy la 5 ani de închisoare. Iată motivarea instanţei

Ionuț Tănăsoaia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 06 April 2012

Tribunalul Giurgiu a publicat motivarea sentinţei prin care Ionuţ Tănăsoaia, zis Gypsy Gypsanu, a fost condamnat pe 22 februarie la cinci ani de închisoare în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, de la CŞS Giurgiu, informează site-ul Hotnews.

Pe 9 octombrie 2011, Ionuţ Tănăsoaia îi dădea un pumn baschetbalistului american Chauncey Hardy într-un club de noapte din Giurgiu. Ajuns la Spitalul Judeţean din oraş, sportivul a fost ţinut doar pe perfuzii pînă dimineaţă, cînd a fost transportat la spital în Bucureşti. În ciuda intervenţiei chirurgicale, Hardy nu a supravieţuit.

Judecatorul Achim Istrătescu menţionează în instanţă că Tănăsoaia a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei cu o treime pentru că şi-a recunoscut fapta. Judecătorul mai menţionează că a avut în vedere şi faptul că nu are antecedente, are un minor în îngrijire şi că vecinii de bloc ai lui Tănăsoaia au declarat că acesta este o “persoană liniştită şi respectuoasă”.

Procurorii care au instrumentat cazul l-au trimis în judecată pe Tănăsoaia în baza art. 183 Cod Penal (lovituri cauzatoare de moarte). Pentru această infracţiune limitele de pedeapsă sînt de 5 la 15 ani de închisoare.

Citeşte şi: "Ce să se întîmple, mă? I-a dat Gypsy un pumn americanului" » Gazeta reconstituie filmul ultimei nopţi din viaţa lui Hardy

În motivare, judecătorii au explicat că Ionuţ Tănăsoaia a fost condamnat doar la 5 ani de închisoare pentru ca a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Astfel, potrivit instanţei, limitele de pedeapsă pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte sînt de la 3 ani şi 4 luni pînă la 10 ani de închisoare cu executare.

Click aici pentru a vedea motivarea integrala si fragmente relevante din argumentatia magistratului!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.