Liga 1

VIDEO Rednic high class! » "Puriul" l-a făcut şah-mat pe Grigoraş

+3 Foto
Găman a reuşit să marcheze golul care a deschis drumul Astrei spre victorie.

Articol de Ionel Luţan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mircea Rednic a adus victoria Astrei după un meci controlat cap-coadă de ploieşteni şi a urcat pe locul 9.

Astra - Pandurii propunea şi un altfel de duel, poate şi mai interesant: Rednic versus Grigoraş. Împreună au peste 500 de meciuri în Liga 1 ca antrenori, însă experienţa lor nu le poate dubla jucătorilor valoarea. Şi a ieşit un meci modest, cu erori individuale şi colective cît pentru 3-4 meciuri.

Partida a fost echilibrată, dar slabă. Fatai a avut prima ocazie, însă şutul său din 6 metri a fost reţinut de Mingote (14). A contat şi Pandurii, cu o ocazie importantă la "capul" lui Batin, scos de sub bară de Lung junior. Defensiva l-a trădat încă o dată pe Grigoraş şi, după o bîlbîială a lui Maxim, Găman a împins mingea în plasă.

Se putea face repede 1-1, cînd Ibeh a rămas singur cu portarul Astrei, însă atacantul gorjenilor a avut o finalizare de tot rîsul: nici măcar n-a nimerit spaţiul porţii (38). După pauză, meciul a fost tot slab, dar parcă Astra a fost un pic mai bună. A făcut repede 2-0 prin Florin Pătraşcu, la o fază în care Viera şi Nistor ar trebui să-şi rupă carnetele de fotbalişti.

De aici înainte s-a văzut şi mai bine de ce Rednic e un antrenor care a făcut performanţă şi la Dinamo, şi la Rapid. A gestionat perfect finalul, a închis jocul şi n-a avut nici o emoţie. Victorie clară pentru Astra şi Rednic face în două etape 4 puncte, mai multe decît adunase Conceicao în primele 5 runde din 2012.

6 victorii în faţa lui Grigoraş a bifat aseară Rednic, care s-a întîlnit de 10 ori în carieră cu actualul tehnician al gorjenilor

16 e locul pe care îl ocupă Pandurii în clasamentul pe 2012, în care a adunat doar 6 puncte în 7 etape

"Mai bine nu ne prezentam. E, de departe, cel mai slab meci din acest campionat pe care l-am făcut. Am fost o umbră a echipei care a impresionat în acest sezon" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"La cum ne-am prezentat azi am arătat ca o echipă de Divizia C, care se luptă pentru a evita retrogradarea în Divizia D. Jalnici am fost! Un dezastru!" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"Am găsit o echipă foarte bună, cu jucători care au reacţionat perfect la ce le-am cerut. N-am venit la Astra doar de dragul de a veni, ci pentru a face rezultate bune aici" (Mircea Rednic, antrenor Astra)

"Ştiu că urmează să le întîlnim pe Dinamo, Rapid, Vaslui, însă nu de ele mi-e teamă, ci de Sportul, de Braşov, de Chiajna" (Mircea Rednic, antrenor Astra)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.