Handbal

Exemplu pentru Oltchim: Gyor are jucătoare puţine şi de valoare

Gyor s-a calificat în finala Ligii Campionilor în detrimentul Oltchimului

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana Ungariei a eliminat Oltchimul cu doar 8 jucătoare. Maghiarele au cel mai firav lot, dar mizează pe jucătoare de mare valoare, cu salarii foarte mari.

Oltchim a fost eliminată în semifinalele Ligii Campionilor de Gyor, o echipă care pe parcursul celor două manşe a folosit doar 9 jucătoare, cu una mai puţin în returul de la Veszprem. Strategia conducătorilor de la Gyor e una simplă: transferuri ale unor jucătoare printre cele mai bune din lume pe posturile lor şi rezerve tinere, din campionatul intern, jucătoare de perspectivă, care au însă salarii dintre cele mai mici.

În schimb, primul şapte de bază, de la Gyor, depăşeşte ca medie salarială întreg lotul Oltchimului! Handbaliste precum Katrine Lunde Haraldsen, Anita Gorbicz, Heidi Loke, Katalin Palinger, cîştigă dublu, de trei sau chiar patru ori decît unele titulare actuale de la Vîlcea!

Pe aceeaşi strategie va miza, se pare, şi Oltchim din sezonul viitor. Va încerca să aducă în lot handbaliste din top 3 pe posturile lor în lume, ca să contrabalanseze în disputele viitoare cu marile puteri de pe semicerc: Gyor, Buducnost, Viborg.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.