Liga 1

VIDEO Se repetă ”Cazul Obi Mikel”? Dinamo a refuzat un jucător care poate ajunge la Chelsea

Sunzu a lucrat o perioadă la ”naționala” Zambiei cu noul antrenor al lui Dinamo, italianul Dario Bonetti

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 aprilie 2012

Conducerea lui Dinamo a luat în 2009 o decizie pentru care ar putea să-i pară tare rău. În acel an, ei au refuzat  să achite 700.000 de euro pentru a-l cumpăra pe fundaşul zambian Stopilla Sunzu. Acum acesta este foarte aproape de un transfer la Chelsea. În plus, mai este dorit de Arsenal şi de Bolton.

Vezi mai jos
un video cu golul marcat de Sunzu
la CAN 2012.

2,5 milioane de euro. Atît costă acum jucătorul de 22 de ani, potrivit clubului său, TP Mazembe, din RD Congo. Cota i-a crescut după cucerirea ca ”naţionala” a Cupei Africii, în februarie 2012, competiţie în care a fost integralist în toate cele 6 meciuri şi a marcat o dată, la 3-0 cu Sudan în faza grupelor. Fundaş central ori stînga, dar putînd evolua şi la mijloc, Sunzu a jucat curat, neprimind nici un cartonaş.

17 goluri în 53 de meciuri are date Sunzu pentru Mazembe, unde evoluează din 2009. La ”naţionala” Zambiei a adunat 3 goluri şi 29 de partide

Dacă Sunzu va ajunge la Chelsea, se va repeta ”Cazul Obi Mikel”. Atunci la Ajax Cape Town, în Africa de Sud, mijlocaşul nigerian (25 de ani) a fost propus în 2005 Rapidului. Ar fi cerut un salariu mic, însă a fost respins deoarece s-a considerat că nu va face faţă terenurilor de la noi! Imediat l-a luat Lyn, din Norvegia, de unde Chelsea l-a cumpărat în iunie 2006 cu 21 de milioane de euro.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.