Campionate

Marea revenire 2 » În 2010, Mourinho a risipit cu Inter un avans de 14 puncte

Barca vine tare din spate și Mourinho tremură cu 6 etape înaintea finișului în La Liga // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În urmă cu fix 2 ani, antrenorul portughez ceda primul loc Romei, care a recuperat 15 puncte. Atunci a revenit în ultimele 4 etape, luînd titlul. Rezistă acum presiunii Barcei?

După 2 ani povestea se repetă. Tot în al doilea sezon şi după acelaşi scenariu, Jose Mourinho trăieşte din nou periculos şi riscă să piardă un titlu pe care-l avea în buzunar. Acum tremură la gîndul că, peste trei etape, Barcelona i-ar putea sufla primul loc, risipind avansul de 10 puncte avut de Real în urmă cu o lună. În 2010, antrenorul portughez a păţit-o în duelul cu AS Roma!

"The Special One" se bătea pentru titlu în Serie A cu Ranieri. Inter avea la începutul anului 14 puncte faţă de rivalii "giallorossi". Şi atunci a apelat la tot repertoriul clasic: polemici cu arbitrii, celebrul gest al cătuşelor, declaraţii otrăvite la adresa adversarilor şi provocări în mass-media. Scandalurile s-au întors împotriva sa şi în 3 luni a permis Romei să facă incredibila rocadă. Cu 5 etape înaintea finalului, trupa lui Mourinho pica pe locul 2, la un punct în spatele noului lider!

La Inter a avut însă noroc, pentru că Ranieri i-a returnat cadoul. Roma a pierdut acasă, 1-2 cu Sampdoria, şi Mou a păstrat titlul în sezonul încheiat cu triumful din Ligă şi fantastica "tripletă". Ca atunci, portughezul nu dramatizează. E încă primul cu Real, nu mai poate cuceri Cupa, dar rămîne în cursă pentru celelalte două trofee, pentru care se bate cu acelaşi inamic: Barcelona!

Atacat de Iturralde Gonzalez!
Unul dintre arbitrii plasaţi de Mourinho în tabăra pro-Barcelona, după ce l-a eliminat pe Sergio Ramos în El Clasico, l-a contrat pe antrenorul lui Real. "Discutînd cu arbitrii italieni sau englezi am aflat multe despre Mourinho. E suficient să vezi ce a făcut în alte campionate ca să pricepi de ce foloseşte aceeaşi tactică a comunicării în Spania. Curios că a plecat din Portugalia chiar înainte să apară scandalul cu favorurile arbitrale primite de Porto!", a spus Iturralde Gonzalez.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.