Altele

Trei bijuterii » Roxana Cocoş a cucerit două medalii de argint şi una de bronz la CE din Antalya

Roxana Cocoş a ajuns la şase medalii europene cucerite în carieră // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roxana Cocoş a cucerit ieri două medalii de argint şi una de bronz la CE din Antalya, la 69 de kilograme Haltere. Românca a urcat în categorie, însă a făcut faţă cu ambiţie standardului impus de rusoaicele Slivenko şi Savenko.

După o pauză de un an, Roxana Cocoş revine pe podiumul european. De fapt, pe trei podiumuri, ale celor două stiluri şi al totalului. Faţă de anii trecuţi, cînd a participat la categoria 63 de kilograme, cîştigînd în 2011 un bronz la Mondiale la aruncat, românca a urcat acum la 69 kg. Îi erau necesare performanţe superioare pentru a putea privi cu nădejde spre primele locuri, dar Roxana ştia asta. Saltul a fost făcut nu doar cu adaosul necesar de greutate, ci şi de kilograme ataşate barei de oţel.

Cocoş avea în faţă pariul de a o bate de Oksana Slivenko, o rusoaică mai în vîrstă cu trei ani decît ea, care a confiscat titlul continental la ultimele trei ediţii, după ce se impusese în premieră în 2007. O altă rusoaică, Viktoria Savenko, era şi ea tare periculoasă. De fapt, între cele trei s-au făcut jocurile la capătul cărora s-au împărţit medaliile.

Românca în vîrstă de 22 de ani a început concursul de smuls cu 106 kg, apoi a trecut la 110 şi a încheiat cu 112. Slivenko a pornit la 110 şi s-a oprit la 117, în timp de Savenko a riscat cel mai mult, începînd la 115, dar ratînd de două ori la 120. Roxana a luat bronzul, aşteptînd stilul ei preferat, aruncatul. Acolo a făcut un concurs echilibrat, cu reuşite la 131, 137 şi 142. Slivenko a pornit tare, cu 137, apoi a pus mai puţin pe bară, 141 şi 143, însă acel kilogram i-a adus aurul. Savenko a pus stop la 137. Argint pentru româncă la aruncat, dar şi la total. Chiar dacă a avut 252 kg, cît Viktoria Savenko, a luat medalia mai preţioasă fiind mai uşoară cu 51 de grame.

Alte 4 medalii
Cu o seară înainte, Răzvan Martin cîştiga aurul european la smuls la categoria 77 de kilograme, cu 159 kg. De asemenea, el a cucerit medaliile de argint la aruncat, cu 188 kg, şi la total, cu 347, cu numai un kilogram sub învingător, albanezul Erkand Qerimaj. În primele zile ale CE, Florin Croitoru obţinea şi el argintul la smuls în cadrul categoriei 62 de kilograme, cu 131 kg.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.