Campionate

Ronaldo l-a egalat pe Mateuţ şi-l urmăreşte pe Dudu Georgescu în clasamentul Ghetei de Aur

+4 Foto
Cristiano Ronaldo a marcat 43 de goluri în acest sezon.

Articol de Theodor Jumătate   —  sâmbătă, 14 aprilie 2012

Performanţa lui Dudu Georgescu, 47 de goluri în 1976-77, nu va rezista probabil în faţa uraganelor CR7 şi Leo. Jucătorul lui Real Madrid a egalat performanţa lui Mateuţ, de 43 de goluri, după ce a deschis scorul împotriva Sevillei. Mai are 3 etape

O nouă ţintă în acest sezon pentru Cristiano Ronaldo şi Leo Messi, poate cel mai feroce duel între doi golgeteri din istoria fotbalului mondial: să depăşească un record ce rezistă de 35 de ani pe continent!

Nimeni nu a egalat performanţa lui Dudu Georgescu, care a cucerit Gheata de Aur europeană cu 47 de goluri marcate în sezonul 1976-77. Vor reuşi glorioşii atacanţi de la Real Madrid şi Barcelona?

Portughezul are în actuala stagiune 43 de goluri în 36 de partide jucate în La Liga. Argentinianul a punctat de 41 de ori în 34 de întîlniri.


În acest ritm, şi CR7, şi Leo sînt în preajma fostului mare dinamovist. Dacă accelerează, ambii îl pot întrece pe Dudu Georgescu.

Şutul de "bici" al lui Ronaldo

Cotidianul spaniol Marca a găsit o explicaţie a şutului formidabil al lui Cristiano Ronaldo. Un profesor de la Institutul de Biomecanică din Valencia, Luis Garces, a spus: "Este efectul «knuckleball» (lovirea mingii dintr-o mişcare bruscă a articulaţiei), o expresie preluată din baseball. Balonul este lovit dur, sec, în centru. Musculatura şoldului (1), a coapsei şi extensorii genunchiului (2) generează forţa care se transmite prin muşchii gemeni ai gambei (3). Impactul cu mingea e ca de bici. Execuţia lui Ronaldo este, din punct de vedere biomecanic, cea mai dificilă".

Dinamo, 3 supergolgeteri

Cea mai performantă echipă europeană în ierarhia Ghetei de Aur este Dinamo. Care are nu mai puţin de 3 jucători în Top 5, realizat după numărul de goluri marcate într-un sezon: Dudu Georgescu (47), Cămătaru (44) şi Mateuţ (43). Pe toţi i-a ajutat să devină supergolgeteri Mircea Lucescu. Pe Dudu ca jucător, pe ceilalţi doi ca antrenor.




4 Ghete de Aur a strîns Dinamo (D. Georgescu 2, Cămătaru şi Mateuţ), clubul cel mai premiat din Europa

9 jucători au cîştigat cîte două Ghete de Aur: printre ei, Dudu Georgescu, Gerd Muller şi Eusebio

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.