Liga 1

Strategie antititlu pentru event » Răzvan apelează la tactica tatălui său din urmă cu 13 ani

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Răzvan visează la primul loc, dar s-a inspirat din strategia tatălui său din sezonul 1998-1999 şi repetă continuu că nu e interesat de campionat


Deşi au ajuns la doar 4 puncte în spatele liderului CFR şi au un program accesibil, giuleştenii declară obsesiv că nu-i interesează titlul! Cel "vinovat" de acest lucru e Răzvan Lucescu, care şi-a schimbat discursul după seria neagră a rapidiştilor din startul returului. Dacă în vară susţinea că Rapidul are puterea să încheie sezonul pe primul loc şi că acesta e obiectivul, acum tehnicianul din Grant spune: "Cea mai mare greşeală eu am făcut-o, cînd am spus că putem fi campioni. Am pus o presiune inutilă pe jucători! Noi n-avem nici o şansă, nu sîntem doriţi acolo! Nu aţi văzut ce s-a întîmplat în ultima perioadă? Am avut arbitraje defavorabile, fanii s-au întors împotriva noastră, aşa nu poţi trage la titlu".

Cu toate acestea, antrenorul nu şi-a pierdut speranţa şi ţinteşte primul event din palmaresul Rapidului, însă a aplicat tactica folosită de tatăl său în sezonul 1998-1999, cînd alb-vişiniii au cucerit al doilea titlu din istoria clubului. Atunci, supărat pe arbitri, după un meci cu Petrolul, în retur, cînd Copos a vrut să scoată echipa de pe teren, Mircea Lucescu a procedat la fel, declarînd: "Sistemul e împotriva noastră, ne-am luat gîndul de la campionat".

Programul Rapidului
Etapa Adversar
27 Mioveni (d)
28 Steaua (a)
29 Astra (d)
30 Tg. Mureş (a)
31 Gaz Metan (d)
32 Pandurii (a)
33 Sportul (d)
34 Oţelul (a)

"Ne gîndim la fiecare adversar în parte, vom trage linie la final şi vom vedea unde sîntem. Nu e bine să ne concentrăm la ce fac contracandidatele noastre. Am făcut aşa la începutul anului şi ne-a costat"
Ovidiu Herea, atacant Rapid

"În momentul de faţă, trebuie să ne gîndim la meciul următor, nu la titlu. Trebuie să batem la Mioveni, apoi pe Steaua şi tot aşa. Vom vedea la final unde sîntem"
Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid

"Credeţi-mă că nici nu mă interesează cine va lua titlul. Este un an atît de ciudat şi de problematic! Un singur lucru e cert, noi nu avem cum să ne batem pentru primul loc"
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

"Rapidiştii să lase vrăjeala asta, că nu ţine! Cred în titlu, dar nu vor să admită! Răzvan e un antrenor deştept şi gîndeşte orice mişcare"
Adrian Porumboiu, patron Vaslui

Rică: "Cu Steaua se decide"
Fosta glorie a Rapidului, Rică Răducanu, spune că giuleştenii speră la titlu, dar vor să-şi ţină ascunsă intenţia pînă după întîlnirea cu Steaua, programată în etapa a 28-a. "Cum să nu te gîndeşti la titlu, mai ales că alea din faţa ta şchioapătă rău! Mă refer la Dinamo şi la CFR. Steaua mai mişcă, poate să cîştige campionatul. Să vezi ce meciul dracului va fi Rapid - Steaua. Cine cîştigă devine favorită la titlu", a spus Rică la GSP TV.

Copos nu e de acord
Deşi jucătorii, stafful tehnic şi cel administrativ au adoptat discursul lui Răzvan Lucescu, patronul George Copos are altă părere: "Rapidul poate cîştiga eventul în acest sezon. Putem cîştiga finala Cupei României cu Dinamo, dar putem ţinti şi titlul. Nu e o distanţă mare între noi şi CFR Cluj". Patronul din Grant a fost dat de gol şi de Porumboiu: "Ştiu de la George că-şi doreşte titlul şi încă mai speră. Ba chiar e în stare să-i pună şi frişcă pe deasupra. Cum să nu spere? Sînt doar patru puncte!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.