Liga 1

Judecătoarea care a votat împotriva achitării inculpaţilor: "Valizele cu bani nu pot circula aşa în sport!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 17 aprilie 2012

Judecătoarea Mariana Ghena (47 de ani), singura din completul de 3 care a hotărît pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru Gigi Becali, Victor Piţurcă, Teia Sponte şi ceilalţi inculpaţi în "cazul Valiza", este convinsă că decizia sa este cea corectă


Cu o decizie de 2-1, toţi cei implicaţi în "cazul Valiza" au fost achitaţi. După cîteva ore de deliberări, 28 de termene şi trei amînări ale sentinţei, cei trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au deliberat împreună sentinţa, dar n-au reuşit să ajungă la un verdict în unanimitate. Singura care a cerut pedepse cu închisoarea cu suspendare sub supraveghere pentru toţi cei inculpaţi şi păstrarea sechestrului pentru suma de 1,7 milioane de euro a fost Mariana Ghena, fostă preşedintă a Curţii de Apel Galaţi pînă în 2010. Preşedintele completului, magistratul militar Ştefan Pistol, este acelaşi care l-a achitat în octombrie 2011 pe Gigi Becali şi în procesul intentat de Parchetul General, pentru sechestrare de persoane.

Dezamăgită de soluţia finală
Judecătoarea, în vîrstă de 47 de ani, s-a transferat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2010 şi pînă acum n-a mai fost implicată în judecarea vreunei cauze din lumea sportului. Surse judiciare susţin că a fost dezamăgită de soluţia majoritară. "Eu mi-am făcut datoria faţă de mine, faţă de justiţie, faţă de conştiinţa mea şi răspund în faţa oricui pentru decizia mea. Ceea ce au decis colegii mei este punctul lor de vedere şi este majoritar. În motivaţie, îmi voi argumenta hotărîrea. Nu cred că este normal ca valizele cu bani să circule aşa prin fotbalul şi prin sportul românesc. Dar nu s-a terminat, mai sînt instanţe", s-ar fi destăinuit judecătoarea unor apropiaţi. Procuratura va face recurs, cazul Valiza urmînd să fie rejudecat tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar în completul de 5 judecători. Nici unul dintre cei trei magistraţi care au făcuit parte din prima instanţă nu vor putea să facă parte şi din cea de-a doua.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.