JO 2012

Şanse pentru 100 » România are pînă în prezent 70 de sportivi calificaţi la JO de la Londra

Campioana olimpică de la Beijing Alina Dumitru e foarte aproape de calificarea la Londra // Foto: Raed Krishan

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La ciclism, gimnastică, tir, haltere şi polo s-au stabilit concurenţii. La restul disciplinelor olimpice, calificările nu s-au încheiat.

100 de zile au mai rămas pînă la debutul întrecerilor olimpice de vară, iar România speră să ducă la Londra acelaşi număr de sportivi. "Pînă în prezent, avem 70 de calificaţi cu baremul A, dar există şanse ca la final să se depăşească pragul de o sută, la fel ca la Beijing 2008", a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

În cinci discipline olimpice s-au definitivat deja listele cu sportivii care vor concura la Londra: ciclism, gimnastică, tir, haltere şi polo. România va fi reprezentată de ciclistul Andrei Nechita, de ambele echipe de gimnastică, cea feminină şi cea masculină, de tiriştii Alin Moldoveanu şi Lucia Mihalache, de patru halterofili, dar şi de echipa masculină de polo.

Pentru celelalte ramuri sportive, concursurile de calificare se întind pînă aproape de începerea Olimpiadei, cum este cazul atletismului. Printre cei 8 atleţi "tricolori" care au obţinut baremul A nu se numără însă şi triplusaltistul Marian Oprea, care trebuie să sară măcar 17,20 metri. Acestora li se alătură "speranţele" medaliate la CE şi CM de tineret din 2011, printre care Mirela Lavric, Andreea Ogrăzeanu şi Bianca Răzor.

România mai mizează pentru Londra pe cel puţin încă doi boxeri, care pot obţine biletul olimpic în aceste zile, la turneul de la Trabzon, pe barca feminină de patru vîsle la canotaj, pe calificarea canoistului Iosif Chirilă, pe şase luptători şi 6 judoka, pe 5 jucători de tenis de cîmp, dar şi pe echipa feminină de handbal, care ar putea îngroşa bine delegaţia României la Londra după turneul din luna mai!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.