Liga 1

Marile semne de întrebare ale finalului de campionat » Cinci întrebări decisive

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

1. Se va juca pe bune Derby de România, Steaua - Dinamo?

Iuliu Mureşan a fost primul care a atras atenţia: "O să vedeţi că Dinamo va ceda meciul cu Steaua din penultima etapă, mai multe nu comentez". Cristi Borcea a fost şi mai precis: "Dacă CFR va depinde de acel meci ca să devină campioană, să-şi ia gîndul de la titlu, că nu-l va lua niciodată! Dacă nu va termina Dinamo prima, atunci oricine să ia campionatul, numai CFR nu!". Steaua - Dinamo e programat pe 16 mai.

2. Vor fi aduşi totuşi arbitri străini?
Steaua, Dinamo, Rapid şi Vaslui au solicitat arbitri străini, dar în ultimul Comitet Executiv nu s-a aprobat această cerere. Nici la Steaua - Vaslui nu vor veni arbitri de afară, astfel că mai rămîn doar 3 derby-uri disponibile pentru a fi conduse de brigăzi străine: Rapid - Steaua, Steaua - Dinamo şi CFR - Steaua.

3. Va sta drepţi Claudiu Niculescu în faţa naşului?
U Cluj va veni în Ştefan cel Mare peste 3 etape. Cu Florian Walter patron şi cu Claudiu Niculescu antrenor. Primul, foarte bun prieten cu Cristi Borcea, al doilea chiar finul acţionarului "cîinilor".

4. Cum va evolua cuplul Vamă-Rednic împotriva Rapidului?
În etapa a 29-a, la Ploieşti, va avea loc o întîlnire extrem de aşteptată. Dinu Gheorghe şi Mircea Rednic vor înfrunta Rapidul, unde împreună au făcut performanţă. Primul a rămas în relaţii foarte bune cu Răzvan Lucescu, nu însă şi cu George Copos, în timp ce Rednic continuă să fie un favorit al patronului giuleştenilor, dar se află într-un război rece cu Lucescu jr.

5. Va fi meci portocaliu la Ceahlăul - CFR?
În etapa a 28-a se va disputa la Piatra-Neamţ partida Ceahlăul - CFR. Şi acest meci ridică un semn de întrebare, ambele echipe, dar mai ales patronii lor avînd aceeaşi coloratură în plan politic. Gheorghe Ştefan e membru marcant al PDL, în timp ce Paszkany a fost unul dintre sponsorii campaniei PD-L în alegerile precedente. CFR, în acest campionat, a luat maximum de puncte în meciurile cu echipele susţinute de pe filieră PD-L: 2-0 şi 1-0 cu FCM Tg. Mureş, 1-0 în tur cu Ceahlăul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.