Handbal

Oltchim răpus! » Jolidon a stopat seria de invincibilitate a "galacticelor"

Clara Vădineanu a jucat la Vîlcea pînă în sezonul trecut. Aseară şi-a învins fosta echipă

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După eliminarea din Liga Campionilor, vîlcencele au pierdut şi în campionat, după 76 de victorii şi un egal.

"U" Jolidon este singura echipă din Liga Naţională care i-a luat un punct Oltchimului în ultimii trei ani. S-a întîmplat în 10 martie 2011, în partida de campionat de la Cluj, încheiată nedecis, 31-31. Pînă atunci, pe plan intern, "galacticele" înregistraseră un record greu de doborît, 54 de victorii consecutive.

Semifinalistele Ligii Campionilor au fost întîmpinate cum se cuvine în capitala Ardealului, cu o sală plină şi mesaje de simpatie. Scandările "Haide U" le-au dat însă aripi studentelor, care s-au ţinut scai de campioane. Viktoria Petroczi şi Luminiţa Dinu s-au întrecut în parade, care mai de care mai spectaculoase, iar Mihaela Ani-Senocico a concurat-o cu succes pe Managarova la goluri. Experienţa meciurilor tari şi-a spus cuvîntul pe finalul primei reprize, pe care oaspetele l-au controlat şi au reuşit să intre în avantaj la cabine, 13-15.

Lecţie de curaj
Vîlcencele au început tare partea secundă şi s-au distanţat la 4 goluri în minutul 36, 15-19. S-au relaxat însă şi au fost taxate. Elevele antrenate de Gheorghe Covaciu au dat dovadă de curaj şi dezinvoltură şi au reuşit să întoarcă rezultatul. Au egalat la 20 în minutul 43 şi peste alte 10 minute au reuşit să pună ele 4 goluri în avantaj, 26-22. Meritul a fost în special al Clarei Vădineanu, care a trecut peste emoţiile întîlnirii cu fostele coechipiere şi a marcat la foc automat. Finalul a fost incendiar. Oltchim s-a apropiat la un gol, dar clujencele n-au mai scăpat victoria, istorică pentru ele.

La spital de ziua ei
Pivotul Oltchimului, Oana Manea, a avut un ghinion teribil ieri, chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani. În minutul 4 al meciului, pe un atac al clujencelor, căpitanul vîlcencelor s-a lovit cap în cap cu Florina Chintoan. Impactul a fost violent, iar Manea s-a ales cu arcada stîngă spartă, fiind transportată de urgenţă la spital. De la gazde, Laura Oltean s-a accidentat şi ea, la genunchi, în minutul 13, după ce a călcat strîmb.

"U" Jolidon 29 (13): Vădineanu 7, Senocico 7, Chintoan 6, Dincă 4, Paraschiv 2, Tetean 2, Oltean 1
Oltchim 27 (15): Nechita 4, Băbeanu 4, Oyel 3, Managarova 3, Fiera 3, Vetkova 3, Chirilă 2, Brădeanu 2, Ardean 2, Curea 1

"Cu atitudine colectivă cum a avut Oltchimul azi nu poţi cîştiga nici un meci de campionat. Cred că am avut 15 pase greşite, iar atitudinea stil jalon din apărare nu are ce căuta. Înfrîngerea de azi spune multe, se pare că fetele nu sînt profesioniste" (Radu Voina, antrenor Oltchim)

"E o satisfacţie imensă. Cu astfel de public cum am avut la meciul cu Oltchim, putem ajunge chiar şi pe primul loc" (Gheorghe Covaciu, antrenor Jolidon)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.