Handbal

FOTO Oltchim a învins la Zalău, 24-22. Tadici a luat roşu în minutul 41!

+4 Foto
Foto: Lorand Vakarcs

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 19 aprilie 2012

La mai puţin de 24 de ore de la înfrîngerea suferită la Cluj cu Jolidon, 27-29, Oltchim Rm. Vîlcea a jucat joi la Zalău cu echipa lui Gheorghe Tadici.

Măcinată de accidentări, campioana s-a chinuit crunt pentru obţinerea victoriei, conturată abia în ultimele cinci minute! Talida Tolnai, portarul Oltchimului, a fost de departe cea mai bună jucătoare de pe teren, portarul naţionalei României avînd nu mai puţin de 20 de intervenţii salutare!

Oltchim a condus în start, a avut 5-2 (minutul 10), 8-5 (minutul 18), dar Zalăul a revenit de fiecare dată. Apărările au dus greul meciului, ambele echipe chinuindu-se efectiv să înscrie. A fost 13-11 la pauză pentru Oltchim, dar gazdele nu au cedat nici un moment. Au egalat repede la 14, iar din minutul 43 au preluat conducerea, 17-16!

Nici una dintre echipe nu a reuşit însă să se desprindă, HC Zalău conducînd ultima dată cu 21-20 în minutul 53. Din acest moment vîlcencele au preluat iniţiativa, au marcat de patru ori consecutiv, iar golul lui Czeczi, din ultimele secunde, nu a mai contat decît pentru impresia artistică.

S-a terminat 24-22, un meci în care Tadici a reclamat arbitrajul cuplului Stoia-Florescu, cel care va arbitra şi la Jocurile Olimpice de la Londra. Oltchim e pe primul loc în clasament, cu 38 de puncte, iar Zalăul e pe locul 4 la 10 puncte distanţă.

Tadici, roşu în minutul 41

Gheorghe Tadici a fost de nestăpînit pe marginea terenului şi la meciul de ieri cu Oltchim. În minutul 8 fostul selecţioner a intrat pur şi simplu pe teren, supărat că echipa sa nu a primit o aruncare de la 7 metri. A văzut imediat cartonaşul galben. În ultimele secunde ale primei reprize, tehnicianul a protestat iar vehement, iar observatorul meciului, Walter Dăncescu le-a chemat pe cele două arbitre şi le-a transmis să-l elimine pe tehnician. Tot Dăncescu a intervenit ăi în repriza a doua, iar Tadici a văzut de această dată cartonaşul roşu. Cu greu a fost calmat antrenorul Zalăului, care a văzut restul meciului de pe partea opusă băncii de rezerve a echipei sale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.