Campionate

VIDEO Guardiola l-a copiat pe Mourinho. De ce a făcut-o?

Guardiola e la FC Barcelona din 2008. De atunci a cucerit 13 trofee (foto: Reuters)

Articol de Constantin Popescu  —  duminică, 22 aprilie 2012

Jose Mourinho avea o obişnuinţă la meciurile contra Barcelonei. Cu un Real în permanentă căutare, portughezul încerca să-i surprindă pe catalani prin diverse improvizaţii. Cu soluţii neprevăzute, cum a fost, de pildă, utilizarea lui Fabio Coentrao ca fundaş dreapta. Toate aceste strategii n-au dat roade. Real tot nu reuşea să cîştige El Clasico.

Vezi aici un rezumat al partidei.

Guardiola l-a copiat sîmbătă seară. În timp ce Mourinho a venit cu o formulă stabilă - ”Vom începe cu aceeaşi echipă din ultimele trei meciuri”, chiar anunţase ”secundul” Karanka -, antrenorul Barcelonei nu a mai contat pe echipa-standard, ci a făcut mutări neaşteptate. Aşa au apărut în primul ”11” Tello, Thiago, plus un sistem cu trei fundaşi. Efectul a fost însă acelaşi ca în cazul lui Mourinho. A pierdut (1-2).

”Orice echipă are un ciclu. Va veni o zi cînd şi Barcelona va pierde”
Sandro Rosell, preşedinte FC Barcelona

De ce a procedat Pep (41 de ani) aşa? Primul gînd este că şi el a dorit să surprindă adversarul. Să vină cu ceva nou, ceva pe care madrilenii să nu ştie din start să-l contracareze.

Dar dacă nu este aşa? Pot fi legate alegerile lui Guardiola de prelungirea contractului său? Scadenţa e peste două luni, dar, ca niciodată, el n-a anunţat dacă rămîne sau nu. Este foarte posibil ca el să fi ales El Clasico pentru a vedea nivelul echipei. Ce şi cît mai poate şi cine vine din urmă. Răspunsurile nu sînt tocmai încurajatoare.

La ce să ne aşteptăm? Lămuriri ar trebui să apară repede. Fie Guardiola va accepta provocarea, mai mare ca niciodată, de a continua la o Barcelona în evidentă cădere (vezi şi meciul cu Chelsea) şi obligată la o restructurare mai importantă, fie va prefera să plece, cu Inter şi Chelsea dîndu-i insistent tîrcoale. Cum titlul s-a dus, deznodămîntul din Champions League ne va oferi răspunsul.

Citeşte şi ”Transfer de putere. Real e noua campioană”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.