Tenis

Rey în principat! » Al optulea titlu consecutiv la Monte Carlo pentru Rafa Nadal

Rafael Nadal şi trofeul de la Monte Carlo, pe care îl tot cîştigă din 2005 încoace // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spaniolul l-a învins ieri în finală pe liderul mondial, Novak Djokovici, cu 6-3, 6-1.

Pentru a opta oară într-un an şi două luni, Nole şi Rafa au jucat privind cu coada ochiului spre un trofeu. Cele şapte victorii ale sîrbului, aflat acum în a 43-a săptămînă a sa de domnie, au rămas în urmă, ieri a venit izbînda ibericului, una obţinută într-un loc în care nu a mai pierdut din 2003. Circumstanţele au fost ciudate, dar aşa sînt mereu într-o finală.

Djokovici era la o zi după înmormîntarea bunicului său, decedat în cursul săptămînii, la care însă nu a putut ajunge. Concentrarea lui nu a fost la sută la sută, însă nici într-o zi normală nu se ştie cît ar fi reuşit în faţa unui adversar mai determinat ca niciodată.

Nadal a intrat pe teren ştiind că o înfrîngere nu ar modifica substanţial peisajul actual. În loc de a şaptea, ar fi fost a opta. O victorie însă ar fi însemnat mult mai mult. De aceea a jucat exact şi agresiv, l-a plimbat pe Nole dintr-un colţ în altul, obligîndu-l să alerge şi să apeleze la acea energie pe care ieri nu a avut de unde s-o extragă. 6-3, 6-1 în o oră şi 18 minute, prima victorie în faţa lui Djokovici de la Turneul Campionilor din 2010, primul titlu de la Roland Garros 2011 încoace. Şi al optulea trofeu la rînd cucerit la Monte Carlo, ceva ce nimeni nu a mai reuşit în tenis pînă acum, nici aici şi nici în alt turneu. Pentru că Novak este rezident în capitala Principatului, dar Rafa are o casă chiar pe arena centrală!

47 de titluri are Rafael Nadal în palmares, între care 20 sînt Masters 1000, record şi cu unu mai mult decît Roger Federer

460.260 de euro a primit spaniolul pentru victoria de ieri, totalul cîştigurilor lui din 2012 depăşind 2 milioane de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.