Campionate

Fotbal pe tsunami » Cum a ajuns o minge din Japonia în Alaska după dezastrul din martie 2011

+3 Foto
Valurile de 10 metri declanșate de cutremurul din 2011 au măturat coasta de est a Japoniei, ducînd în apele oceanului și două baloane

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Balonul luat de ape din curtea unei şcoli nipone distruse de cutremurul de 9 grade a fost purtat 13 luni pe ocean, fiind descoperit pe o insulă pustie.

Fotbalul nu poate fi oprit de nici o catastrofă. Devastatorul seism japonez din 11 martie 2011 a ras de pe faţa pămîntului maşini, nave, poduri, clădiri, oraşe şi a făcut 19.000 de morţi, dar n-a distrus şi mingile. Un balon de fotbal şi altul de volei, purtate de tsunamiul ce a urmat cutremurului de 9 grade pe scara Richter, au ajuns după 13 luni la ţărm, în Alaska!

Incredibila călătorie pe apele oceanului a celor două mingi, amestecate printre cele 25.000 de tone de deşeuri rezultate în urma dezastrului, s-a terminat pe Middleton Island. Insulă izolată, în Golful Alaska, la 130 km de coastă. Acolo a fost descoperită pe radar. Soţia celui care le-a găsit a reuşit să traducă înscrisurile nipone, aflînd că balonul provine dintr-o şcoală pulverizată de tsunami! Potrivit cotidianului Anchorage Daily News, acesta este primul obiect din imensa masă plutitoare ajuns pe apă din Japonia pînă în Alaska. Acum cîteva zile, a fost interceptată pe coasta vestică a Canadei o ambarcaţiune niponă "furată" de valul ucigaş în urmă cu 13 luni.

5 mii de km au parcurs cele două mingi din Japonia pînă în Middleton Island, purtate de apele oceanului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.