Tenis

Ziua surprizelor la BRD Năstase-Ţiriac Trophy » Favoritul numărul 9 eliminat din prima zi

Jeremy Chardy (stînga) nemulţumit de evoluţia sa din meciul cu Starace a mai dat vina uneori şi pe arbitru. Ca la fotbal :D Foto: Raed Krishan

Articol de Florin Dincă  —  luni, 23 aprilie 2012

Tabloul principal al turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy a debutat cu trei surprize la Arenele BNR.


Ziua începuse bine pentru favoriţi. Polonezul Lukasz Kubot a trecut fără emoţii de Gabriel Moraru, scor 6-2, 6-3. Cap de serie numărul şapte, polonezul n-a avut nici o emoţie în a-l elimina pe român în 90 de minute. (Detalii AICI)

Au urmat trei meciuri cu final neaşteptat. Filippo Volandri, un tenisman fidel turneului de la Bucureşti, s-a văzut surclasat în trei seturi de Matthias Bachinger. Italianul îşi adjudecase primul set cu 6-3, dar neamţul a părut mult mai proaspăt, impunîndu-se în următoarele două runde cu 6-1 şi 6-3.

Jeremy Chardy, favoritul numărul nouă după abandonul lui Melzer, a rezistat numai o oră în faţa lui Starace. Francezul a cîştigat numai trei game-uri în faţa italianului, cedînd cu 3-6, 0-6. (Detalii AICI)

Main event-ul de pe Arena Centrală a adus o nouă surpriză. Tînărul Grigor Dimitrov era favorit în faţa lui Xavier Malisse, dar lucrurile au stat altfel pe teren. Belgianul s-a impus cu 6-2, 6-4. (Detalii AICI)

Tot azi am aflat şi numele jucătorilor care au pătruns pe tabloul principal din calificări. Attila Balazs, Daniel Brands, Jurgen Zopp şi Guillaume Rufin au avut nevoie de trei meciuri ca să ajungă între primii 28 la Bucureşti, dar au reuşit. În plus, profitînd de abandonul lui Jurgen Melzer, Erik Chvojka este norocosul învins care va evolua în turul întîi.

Marius Copil a deschis turneul de dublu, făcînd echipă cu Alexander Waske. Cei doi au fost însă învinşi de perechea Dodig/Melo, scor
1-6, 2-6.

REZULTATELE ZILEI
Simplu
L. Kubot [7] - G. Moraru 6-2, 6-3
M. Bachinger - F. Volandri 3-6, 6-1, 6-3
P. Starace - J. Chardy [9] 6-3, 6-0
X. Malisse - G. Dimitrov 6-2, 6-4

Dublu
I. Dodig/M. Marcelo - M. Copil/A. Waske 6-1, 6-2

Calificări
A. Balazs - E. Chvojka 6-0, 6-3
D. Brands - G. Naso 7-6(5), 6-2
J. Zopp - N. Mektic 6-3, 6-2
G. Rufin - A. Di Mauro 6-1, 6-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.