Tenis

Unu din trei » Copil, singurul român care a reuşit să se califice ieri în turul doi

Marius Copil şi pumnul bucuriei după victoria cu neamţul Kamke.

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marius Copil este singurul român care a reuşit să treacă ieri în turul al doilea. Victor Crivoi şi Adrian Ungur au fost învinşi.

Ziua de marţi a venit cu soare pentru unii şi cu ghinion pentru alţii. E vorba despre jucătorii români care au intrat ieri pe Terenul Central. Cel mai fericit a plecat Marius Copil, care este pentru a treia oară în optimi de finală la BRD Năstase-Ţiriac Trophy şi care a ajuns pe tablou graţie unui wild-card.

Românul în vîrstă de 21 de ani a fost încrezător, agresiv şi apoi emoţionat după victoria în faţa numărului 83, Tobias Kamke, cu 6-2, 6-3. "M-am simţit bine, de ceva vreme lucrez la un nou joc, încerc să fiu mai agresiv cu dreapta şi apoi să urc la fileu. Mă bucur că mi-a ieşit. Ador să joc acasă, mai ales cînd vine public mult şi mă susţine", a spus el.

În runda următoare, Marius va juca împotriva lui Lukasz Kubot. Polonezul a trecut în primul tur de Gabriel Moraru, antrenorul lui Copil. "Voi încerca să-mi impun jocul, sînt încă la început cu această abordare, mă simt bine şi vreau să continuu aşa".

Norul de ghinion s-a adunat deasupra celorlalţi români care au jucat ieri. Victor Crivoi, cel care a deschis ziua, a pierdut în faţa unui jucător venit din calificări. Jurgan Zopp (125 ATP) l-a învins pe român, 234 mondial, cu 6-3, 6-3. "Mă aşteptam să fie greu, el a avut trei meciuri în calificări, a fost mai relaxat", a spus Crivoi.

Cel care a încheiat evoluţiile românilor a fost Adrian Ungur, care s-a înclinat în faţa lui Dudi Sela cu 6-7 (2), 2-6. "N-am luat deciziile cele mai bune cînd a trebuit, în tie-break a fost momentul-cheie. Pot să-mi reproşez mingile de set ratate şi că am făcut multe greşeli", a explicat Ungur. Pentru Marius Copil lucrurile continuă, pentru ceilalţi urmează alte turnee.

Dublă acţiune
Horia Tecău şi Robert Lindstedt, a cincea pereche a lumii, încep azi campania pentru cucerirea titlului de la Bucureşti. Dublul româno-suedez s-a antrenat de o săptămînă pe zgura din capitala României şi aşteaptă cu nerăbdare debutul. Ca şi anul trecut de partea cealaltă a fileului va fi Florin Mergea, de data aceasta alături de Andrei Dăescu. Meciul este programat pe Terenul Central, nu înainte de ora 16:00. Tecău şi Lindstedt sînt principalii favoriţi ai turneului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.