Liga Campionilor

Prea multă încredere strică » Mourinho nu şi-a lăsat jucătorii să exerseze penalty-uri

Mesut Ozil a semnat golul Realului în turul de la Munchen (foto: Reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 aprilie 2012

Jose Mourinho era convins că Real nu va avea nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Bayern, ci va tranşa calificarea în finala Champions League în clasicele 90 de minute. Tocmai de aceea, antrenorul portughez nu le-a dat voie elevilor săi să pregătească execuţii de la punctul cu var.

”Nu avem nevoie de aşa ceva. Vom obţine devreme locul în finală”, a precizat Jose, foarte ferm. El a dorit, totodată, să transmită jucătorilor siguranţă, să nu fie preocupaţi de gîndul unor posibile prelungiri, eventual penalty-uri.

Ce s-a petrecut anterior era de partea sa. Real era cea mai eficace echipă pe teren propriu din actuala Ligă. În precedentele 5 meciuri de pe ”Bernabeu” înscrisese 22 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 4,4 reuşite pe meci, şi nu a primit decît 5, adică unul de partidă. Niciodată n-a marcat de mai puţin de trei ori şi au fost victorii pe linie: 3-0 cu Ajax, 4-0 cu Lyon, 6-2 cu Dinamo Zagreb în grupe, apoi 4-1 cu ŢSKA Moscova în ”optimi” şi 5-2 cu Apoel Nicosia în ”sferturi”.

8 victorii a obţinut Bayern în ultimele 20 de deplasări în cupele continentale

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.