Tenis

A picat şi Copil » Nici un român triumfător în 20 de ediţii de BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Articol de Florin Dincă  —  joi, 26 aprilie 2012

A 20-a ediţie a turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy va avea tot un cîştigător străin.


Marius Copil n-a reuşit să-l învingă astăzi pe Lukasz Kubot în turul doi, fiind învins cu scorul de 3-6 3-6.

Tînărul de numai 21 de ani a ajuns pentru a treia oară în turul secund la Arenele BNR, dar ca şi la primele două tentative a ratat calificarea mai departe.

Experienţă poloneză
Un meci echilibrat, dar în care polonezul a ştiut să profite de experienţa superioară şi să închidă seturile exact cînd trebuia. Copil a avut o evoluţie bună, dar doar atît.

N-a reuşit să îşi creeze nici o şansă de break şi nici să-l ameninţe serios pe Kubot. Ca să treci de un adversar care e la peste 200 de locuri ATP distanţă de tine, trebuie să te depăşeşti. Poate la anul. Polonezul va juca în sferturi cu învingătorul dintre Gilles Simon, favoritul numărul unu, şi Dudi Sela.

Nici un român în 20 de ani
Trofeul concursului de simplu va merge şi în acest an la un străin. La 20 de ani de la înfiinţare, nici un român nu a reuşit să se impună. Cel mai aproape a fost Victor Hănescu, care a jucat finala din 2007, pierdută în faţa lui Gilles Simon cu 6-4 3-6 2-6.

Pînă acum au cîştigat turneul şapte spanioli, trei argentinieni, doi austrieci, doi francezi, un australian, un marocan, un german şi un croat. Gilles Simon este singurul tenisman care s-a impus de două ori la Bucureşti.

Şapte tenismeni au jucat de două ori în finală la Bucureşti: Gilles Simon, Jose Acasuso, Albert Montanes, Goran Ivanisevici, Pablo Andujar, Igor Andreev, Carlos Moya. Ultimii trei au pierdut de fiecare dată.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.