Liga 1

Iată de ce ”cîinii” au insomnii înainte de meciul de la Braşov!

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 26 aprilie 2012

Dinamo speră să dea lovitura mîine seară la Braşov şi să învingă pe un teren de multe ori ostil, în partida care va fi în direct la Antena 1, de la ora 20:20 şi liveVIDEO pe GSP.ro.

Stadionul Tineretului nu a adus prea multe motive de satisfacţie "cîinilor" în ultimii ani, iar acum roş-albii au nevoie de victorie ca să se menţină pe locul 1.

Iată cîteva amănunte care dau frisoane elevilor lui Dario Bonetti înaintea întîlnirii din Ardeal:
1. În toamnă, cînd Dinamo mergea bine şi conducea autoritar campionatul, Dănciulescu şi compania n-a reuşit nici măcar să-i dea gol lui Felguiras. A fost o partidă anostă, cu puţine ocazii mari de a da gol, scor 0-0.

2. Braşovul nu e un oraş ospitalier cu Dinamo! Publicul este croit împotriva "cîinilor", existînd o antipatie făţişă pentru trupa din Ştefan cel Mare. Ultima oară, în luna mai anul trecut, Dinamo a pierdut pe stadionul Tineretului, finala Cupei României, în dauna Stelei (1-2).

3. Palmaresul "cîinilor" este negativ la Braşov: au 20 de înfrîngeri în istoria confruntărilor directe, doar 10 victorii şi 12 remize! În ultimele 5 confruntări cu FC Braşov, roş-albii au învins de două ori. La Braşov, în toamna lui 2009, scor 1-0, gol Andrei Cristea, însă gazdele au dominat întîlnirea. Apoi, în ediţie trecută, 2-1 acasă. În rest, au fost 3 remize, dintre care două s-au încheiat 0-0.

4. Actualul antrenor al "stegarilor", Ionuţ Badea, fost apărător al dinamoviştilor, a creat multe probleme ca tehnician roş-albilor. Au fost 6 meciuri directe, 2 victorii ale "cîinilor", 2 remize şi două succese ale lui Ionuţ Badea. În toamnă, Badea pregătea pe U Cluj, remizînd, 0-0, cu Dinamo. Iată partidele:

- FC Argeş - Dinamo 0-2
- FC Argeş - Dinamo 5-2
- Internaţional Curtea de Argeş - Dinamo 1-3
- Pandurii - Dinamo 2-2
- U Cluj - Dinamo 2-1
- U Cluj - Dinamo 0-0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.