Belodedici, ambasadorul finalei Europa League 2012, şi Gabi Balint au participat joi seară la un festival gastronomic, organizat cu prilejul Zilelor Basce de un restaurant cu specific spaniol din Bucureşti. Au mîncat coastă de vacă, au băut vin roşu Ribera del Duero şi au vizionat prima repriză din semifinala Athletic - Sporting 3-1.
Miodrag Belodedici şi Gabi Balint, doi dintre cîştigătorii CCE din '86 cu Steaua, au rămas fani ai fotbalului spaniol, în care au activat după '90, dar şi ai bucătăriei iberice. Fostele glorii au fost prezente joi seara la un festival gastronomic inedit, organizat de restaurantul Nada Mas, situat în centrul Bucureştiului, în spatele Ateneului, cu ocazia Zilelor Basce.
"Băi Belo, cît mai aveai de gînd să te aşteptăm? Mi-e o foame de nu te văd!", l-a luat la zor Balint pe fostul său coleg de cameră. Deschiderea a fost românească: un păhărel de pălincă de la Bistriţa.
Carne fragedă din vite grase şi bătrîne
Apoi şi-a intrat în rol bucătarul basc Imanol Jaka, originar din San Sebastian, care i-a dat gata pe invitaţi cu mîncăruri tradiţionale din Ţara Bascilor. În special cu friptura din coastă de vacă preparată în sînge. "E super!", au apreciat Belo şi Balint. "E făcută din carne de vită grasă şi bătrînă, pe care alţii o refuză, iar noi, cei din Ţara Bascilor, o cumpărăm la preţuri reduse", a explicat mîndru bucătarul basc.
Vinul roşu Ribera del Duero a început să curgă în pahare cam în acelaşi timp cu startul returului semifinalei Bilbao - Sporting. "Mi-ar plăcea o finală între Bilbao şi fosta mea echipă Valencia", spera Belodedici, care a plecat la pauză să vadă repriza a doua cu primarul Sorin Oprescu, la Naţional Arena.
"Bilbao e revelaţia din Europa League, a demonstrat că joacă un fotbal foarte frumos. Cred că e favorită în finala cu Atletico Madrid" (Miodrag Belodedici, ambasador Europa League)
"Vom avea o finală spectaculoasă. Îmi place Athletic Bilbao, voi ţine cu ea fiindcă am doi foşti colegi başci cu care am jucat la Burgos" (Gabi Balint, antrenor)
{{text}}