Campionate

Marea curăţenie » Cutremur la Real! Şapte jucători cu valizele la uşă

Mourinho şi Higuain o vor lua pe căi diferite din această vară.

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Kaka şi Higuain sînt cele mai importante nume pe lista plecărilor. Ultimul s-a cerut singur ”afară”, nemulţumit cu statutul de rezervă.

Cu titlul, practic, în buzunar, dar cu regretul ratării Ligii în suflet, Jose Mourinho pregăteşte marea curăţenie la Real. Potrivit ziarelor de casă ale clubului, Marca şi As, tehnicianul portughez a înaintat conducerii clubului o listă neagră cu nu mai puţin de 6 nume. Cele mai proeminente, Kaka şi Higuian.

"Restructuraţii"
KAKA. Brazilianul şi-a semnat sentinţa în returul semifinalei cu Bayern (2-1dp, 1-3 la penalty-uri), cînd a ratat la loviturile de departajare. Madridul ştie că nu poate recupera cele 65 de milioane de euro investite în transferul lui de la Milan. Speră totuşi să obţină un preţ bun de la PSG, unde antrenorul Ancelotti, cu care Kaka a lucrat în perioada rossonera, îl aşteaptă cu braţele deschise.

HIGUAIN. Argentinianul s-a trecut singur pe listă, nemulţumit cu statutul său de rezervă. Pentru el sînt mai multe variante: Man. United, Man. City, Juventus, Chelsea şi PSG. Chelsea a propus deja 43 de milioane de euro.

SAHIN. Mai mult accidentat, mijlocaşul n-a avut cînd să-şi demonstreze calităţile arătate sezonul trecut la Dortmund. Dorinţa lui Mourinho e ca turcul să fie împrumutat unui club unde să joace regulat.

RESTUL. Lista neagră e completată cu jucători din linia a doua. Este vorba despre Carvalho, Altintop, Lass Diarra şi Albiol. Verdictul lui Jose: "Îmi pare rău pentru ei, dar nu-i mai văd în stare să pună presiune pe titulari".

Vine Aguero?
Dacă "plecările" sînt deja decise, la "sosiri" abia se lucrează. Mourinho vrea o concurenţă mai serioasă pentru portarul Casillas şi se gîndeşte foarte serios la aducerea lui Wiese (Werder). El şi-ar fi dat totodată OK-ul pentru achiziţionarea brazilianului Lucas Moura, numai că FC Sao Paulo solicită 50 de milioane de euro. În discuţii mai e şi Javier Hernandez (Bilbao), dar perla campaniei de transferări se anunţă Sergio Aguero (foto). Discuţiile cu jucătorul şi cu Man. City sînt însă într-un stadiu incipient.

"Real trebuie să fie în pas cu timpul. O maşină fantastică din anii '80 nu e acelaşi lucru cu o maşină din anii '90" (Jose Mourinho, antrenor Real)

600 milioane de euro a investit preşedintele Florentino Perez din 2002, de la ultimul triumf în Ligă, în 26 de transferuri. Recordul l-a stabilit cu Ronaldo în 2009: 94 milioane

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.