Finala Europa League 2012

Nu mai sînt zboruri directe! » Fanii lui Atletico trebuie să caute alternative pentru călătoria la Bucureşti

Fanii lui Atletico, printre cei mai fierbinţi din Spania, vor avea rivali cel puţin la fel de pătimaşi miercurea viitoare, la Bucureşti

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După ce cursele Madrid - Bucureşti s-au completat, suporterii lui Atletico s-ar putea opri întîi la Budapesta, Sofia sau Belgrad, continuînd apoi drumul cu trenul ori autocarul.

Fanii iberici iau cu asalt Bucureştiul la finala Europa League. Oficial, sînt 9.000 de bilete pentru suporterii lui Atletico, 9.000 destinate celor din Bilbao. Dar şi unii, şi alţii vor veni în număr mult mai mare. Peste 50.000 în total.

Susţinătorii madrilenilor au deja o problemă, potrivit cotidianului As. Pentru mulţi, călătoria propusă de clubul lor este prea scumpă, 640 de euro, şi caută o altă variantă. Numai că zborurile directe ce leagă capitala Spaniei de Bucureşti sînt deja pline săptămîna viitoare.

Alternativa ar fi o cursă aeriană spre Budapesta, Sofia sau Belgrad şi apoi continuarea traseului cu trenul, autocarul ori autoturismul. As îi anunţă pe fani că, "de exemplu, din Budapesta sînt 6 trenuri zilnice spre Bucureşti, la un preţ de 60 de euro dus-întors. Ei ar ajunge în 14 ore".

Bascii par mai bine organizaţi. Majoritatea suporterilor va face deplasarea cu chartere. Şi vor fi inclusiv două zboruri cu Boeing 747 Jumbo (500 de pasageri) în ziua finalei.

Bilete pentru primarul arestat
Ambasador al finalei Europa League din acest an, Belodedici a fost asaltat cu zeci de cereri de bilete pentru meciul de pe 9 mai. El a avut însă parte şi de o surpriză mai puţin plăcută. Achiziţionase 5 bilete la finală şi pentru Valentin Ghiţă, primarul din Socol, localitatea în care s-a născut Belo, dar a rămas cu ele întrucît, sîmbătă, edilul a fost arestat pentru 29 de zile. E acuzat de luare de mită, fals intelectual sub semnătură privată şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. (Marius Mărgărit)

"Mîncarea lui Dracula"
Spaniolii au început deja prezentarea condiţiilor din România pentru fanii lui Atletico şi Athletic. "Suporterii pot cere la masă papricaş, mîncarea preferată a Contelui Dracula", s-a scris pe agenţia Europa Press. Iar varianta iberică a site-ului Yahoo Eurosport a atras atenţia: "Sînt 100.000 de cîini fără stăpîn care le-ar putea face rău suporterilor. Din anii '80, cînd Ceauşescu a dărîmat casele şi a ridicat blocuri, străzile Bucureştiului s-au transformat într-o cuşcă imensă şi necontrolată".

4 antrenamente
Atletico şi Bilbao vor ajunge la Bucureşti pe 7 mai, cu două zile înaintea finalei, dar bascii vor face un antrenament în plus faţă de madrileni. Athletic se va pregăti pe "Giuleşti" luni seară, marţi la prînz şi chiar în dimineaţa partidei, plus şedinţa oficială: marţi seară, pe "Naţional Arena". Atletico se va antrena după acelaşi program pe "Dinamo", dar aproape sigur nu şi miercuri dimineaţă. Ar fi 4 antrenamente Bilbao, 3 Atletico. (Andrei Crăiţoiu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.