Golf

Profesioniştii au concertat la Pianu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Italianul Roberto Paolillo a triumfat la Alba Golf Challenge în competiţia rezervată profesioniştilor, în timp ce Laurenţiu Coman a cîştigat trofeul la amatori, pentru a patra oară consecutiv.


Alba Golf Challenge a dat startul sezonului de golf la Pianu de Jos. Ediţia din acest an a competiţiei, a 8-a la număr, a reprezentat şi o premieră pentru România. S-a jucat în echipe combinate, formate dintr-un jucător profesionist şi 3 amatori!

În total, 74 de concurenţi din România, Ungaria, Italia şi Slovenia s-au întrecut sîmbătă şi duminică pe tărîmul sălbatic de natural al Văii Pianului. Competitorii au avut de parcurs 18 cupe, însumînd peste 6 km în fiecare din cele două zile de turneu. Un cer senin şi un soare arzător au fost partenerii de nădejde ai sportivilor pe toată durata concursului.

Lupta a fost strînsă şi s-a decis la diferenţe mici de lovituri la toate categoriile. Lider după ziua de sîmbătă, italianul Roberto Paolillo s-a dovedit a fi cel mai bun şi duminică, adjudecîndu-şi în final marele trofeu la categoria PRO şi laudele colegilor amatori: “Roberto, eşti unul dintre cei mai buni golferi pe care i-am văzut aici, la Pianu. Sîntem mîndri că am jucat alături de tine!”.

Laurenţiu Coman scrie istorie
La secţiunea rezervată amatorilor, tînărul Laurenţiu Coman (19 ani) şi-a dovedit încă o dată calităţile moştenite de la tatăl său, Viorel Coman, multiplu campion naţional, şi a reuşit să cucerească pentru a patra oară consecutiv trofeul Alba Golf Challenge. “Mă bucur că am cîştigat. Pe viitor mă gîndesc să trec la profesionişti, dar deocamdată condiţiile financiare nu-mi permit acest lucru”, a spus Laurenţiu, actualul campion naţional.

Pe echipe, în clasamentul BRUT, locul 1 a revenit trupei conduse de profesionistul Pippo Cali, din care au mai făcut parte Alexandru Bărbat, Mihai Dorin şi Dorin Mateiu. În clasamentul NET, prima poziţie a revenit echipei lui Ricard Sarkozi, care i-a mai inclus şi pe jucătorii amatori Kadar Attila, Iulian Străjan şi Florin Vinesar.

Premii de 15.400 de euro
Competiţia de la Pianu de Jos s-a desfăşurat după un regulament bine stabilit, care a inclus atît regulile de la St. Andrews, cît şi regulile de la Golf Club “Paul Tomiţă”. În plus, jucătorii profesionişti au respectat şi regulile Tour. Handicapul maxim admis a fost de 36. Premierea a fost şi ea similară marilor competiţii de profil din Occident. Concurenţii au primit cupe de argint, diplome şi premii totale în bani de 15.400 de euro.

"Traseul nu e deloc uşor, dar peisajul este unul de poveste. Mi-am făcut prieteni noi şi o să revin cu plăcere în România, să joc golf şi nu numai"
Roberto Paolillo, golfer italian

"Jucătorii noştri au avut multe de învăţat de la competitorii profesionişti. A fost un turneu aproape reuşit, mai trebuie puse la punct unele detalii"
Ioan Străjan, preşedinte club "Paul Tomiţă"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.