Liga 1

Kapetanos pe urmele lui Wesley » Grecul l-a egalat pe Demollari în topul marcatorilor străini din Liga 1

Articol de Liviu Manolache  —  Wednesday, 02 May 2012

Pantelis Kapetanos, atacantul CFR-ului, a ajuns la cota 9 în acest sezon după reuşita cu FC Braşov (1-0). Cu golul de ieri, grecul l-a egalat pe Sulejman Demollari în topul marcatorilor străini din Liga 1.


După ce Wesley a spulberat recordul lui Sulejman Demollari, a venit şi rîndul lui Kapetanos să-l egaleze pe fostul vîrf al lui Dinamo. Atacantul albanez a deţinut pînă în acest sezon recordul de goluri marcate de un străin în Liga 1, 36. Între timp, brazilianul lui FC Vaslui a ajuns la 54 de reuşite, la 18 distanţă de Demollari şi Kapetanos.

Interesant este că Vaslui are trei reprezentanţi în acest top, pe lîngă Wesley fiind prezenţi Temwanjera şi Ljubinkovici. Împreună, cei trei jucători au înscris 105 goluri în Liga 1 numai pentru "galben-verzi"! Dintre jucătorii prezenţi în top 10 numai patru se mai află în prima ligă din România.

Topul marcatorilor străini
1. Wesley (FC Vaslui) 54
2-3. Sulejman Demollari (Dinamo), Pantelis Kapetanos (Steaua, CFR Cluj) 36
4. Jeremie N'Jock (UTA Arad, Craiova) 28
5. Mike Temwanjera (FC Vaslui) 27
6. Eric de Oliveira (Gaz Metan) 26
7-10. Marko Ljubinkovici (FC Vaslui), Gueye Mansour (Poli Timişoara, Gloria Buzău), Juliano Spadacio (Rapid, Astra), Antonio Semedo (CFR Cluj, Steaua, Unirea Urziceni) 24

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.