Europa League

Patru pentru Real » Europa se bate pe jucătorii lui Bilbao

Martinez, Llorente și Muniain, trei dintre cei mai curtați jucători ai lui Athletic Bilbao

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Javi Martinez, Iraola, Muniain şi Llorente sînt deja pe lista lui Mourinho. Dar Barcelona şi Man. United îi fac concurenţă.

Bilbao va împărtăşi, foarte probabil, soarta echipelor mici care ajung departe. Pentru mulţi dintre jucătorii care au încîntat Bătrînul Continent cu fotbalul lor, finala cu Atletico din 9 mai, de la Bucureşti, ar putea fi ultimul meci în tricoul clubului basc. Real, Barcelona şi Manchester United sînt doar cîţiva dintre granzii care roiesc în jurul lor.

Javi Martinez, Muniain, Llorente şi Iraola, de pildă, se regăsesc foarte sus pe lista Realului. Martinez, 23 de ani, e chiar numărul unu în ordinea priorităţilor lui Jose Mourinho. Antrenorul galacticilor şi-a reafirmat intenţia de a pune presiune pe titulari şi îl vede drept înlocuitorul ideal pentru Xabi Alonso. La fel Iraola pentru Arbeloa, în defensivă.

Muniain şi Llorente reprezintă două cazuri delicate. Barcelona e de asemenea interesată, iar pentru ultimul a făcut deja o ofertă. Dacă Llorente, 27 de ani, nu va ajunge la nici unul dintre "greii" Spaniei, Manchester United şi FC Liverpool sînt pregătite să intre în joc.

Destinaţia Anglia?
În afara Realului şi a Barcelonei, Premier League se anunţă de asemenea o destinaţie pentru jucătorii lui Athletic. Ander Herrera e urmărit de Aston Villa, Tottenham, Newcastle şi Stoke. De Marcos, la rîndu-i, reprezintă un obiectiv pentru Man. United, Susaeta e pe lista lui Arsenal, iar Javi Marquez pe a lui Wigan şi Tottenham.

141,7 milioane de euro e cota de piaţă a lotului lui Bilbao în acest moment, conform transfermarkt.de

16 milioane de euro e diferenţa între cota de piaţă a lui Javi Martinez, 22 de milioane, şi preţul cu care l-a luat Athletic de la Osasuna în 2006

40 de milioane de euro a oferit Barcelona lui Athletic Bilbao pentru Fernando Llorente

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.