Liga 1

Hamutovski, la primul meci ca adversar împotriva echipei din Ghencea: ”Steaua nu mă mai interesează!”

Hamutovski are contract cu Petrolul pînă la vară, cînd colaborarea se poate prelungi, dacă prahovenii rămîn în prima divizie

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bielorusul de 33 de ani, ultimul portar foarte bun al ”militarilor”, explică de ce trupa din Ghencea nu mai înseamnă nimic pentru el: nu mai cunoaşte nici un jucător din fosta lui echipă.

Dublu campion cu Steaua, Vasili Hamutovski vine azi prima dată în Ghencea ca adversar. "Nici nu mă mai interesează ce se întîmplă la acest club, fiindcă toţi jucătorii alături de care am evoluat şi am avut rezultate bune s-au transferat, nu mai sînt acolo. Nu mai e nimeni din perioada mea".

Bielorusul a cîştigat titlul cu Steaua de două ori consecutiv, în 2005 şi în 2006. Sezonul în care a cucerit al doilea titlu de campion a fost ultimul al lui în Ghencea. De fapt, a prins numai jumătate din el, fiindcă în pauza dintre tur şi retur s-a transferat în Rusia, la Tom Tomsk.

De atunci, el a schimbat şase echipe, cu tot cu Petrolul, deci una pe an, în medie. Dar mai rău decît lui i-a mers Stelei, care n-a mai nimerit nici un portar pe care să se poată baza. Mihai Stoica a încercat cu Carlos şi cu Andrey, decepţii mari. Au urmat Zapata, columbianul pe care l-a adus Hagi şi care n-a confirmat nici el pe deplin, iar acum titular e Tătăruşanu, un portar cu mai multe meciuri foarte proste decît bune în cariera lui la Steaua.

Pe lîngă gafele acestor portari şi rezultatele proaste, nici un titlu din 2006 pînă acum, goalkeeperii care i-au urmat lui Hamutovski au implicat şi cheltuieli uriaşe pentru nivelul campionatului României. Becali a plătit mai mult de 3 milioane de euro ca să-i transfere pe cei patru goalkeeperi importanţi post-Hamutovski: Carlos, Andrey, Zapata şi Tătăruşanu.

"Nu mă mai gîndesc deloc la Steaua. Singurul gînd cu care vin în Ghencea e să facem un rezultat bun, cadou pentru suporterii Petrolului" (Vasili Hamutovski, portar Petrolul)

11 selecţii are Tătăruşanu (26 de ani) la "naţionala" României. Hamutovski (33 de ani) are 25 de convocări la "naţionala" Belarusului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.