Campionate

The Special 4 » Titlul e la Real! "Regele" Mourinho, campion în patru ţări diferite

+3 Foto
Mourinho, purtat pe braţe de jucătorii lui Real

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După 3-0 la Bilbao, Madridul sărbătoreşte al 32-lea titlu. Iar Mou egalează performanţa lui Trapattoni şi Happel.

Orice ar face, Mourinho rămîne special. Pentru că învinge. Pentru că e născut să fie campion. Miercuri a mai sărbătorit o performanţă. A oferit titlul Madridului după o pauză de patru ani. Echipa sa a marcat cele mai multe goluri din istoria campionatului spaniol (115), cînd mai sînt încă două etape de jucat, şi ţinteşte o sută de puncte la sfîrşit. Momentele tensionate din vestiar, conflictele cu presa, toate au fost uitate. Şi iertate. Mou merită.

Lusitanul în vîrstă de 49 de ani a mai egalat un record extraordinar: a fost campion în patru ţări diferite. În Portugalia, Anglia, Italia şi Spania. Numai Trapattoni şi Happel mai reuşiseră o asemenea minune în trecut. Iar Mourinho, The Special Four acum, aşteaptă continuarea poveştii sale de succes. La fiecare club, Porto, Chelsea şi Inter, a cucerit două titluri consecutive. Probabil, în 2013 va urma "dubla" Real în această serie a lui Jose, dacă Barca nu se revoltă.

"A fost cel mai dificil titlu cîştigat de mine. A fost greu în Italia, dar nu ca aici. În Spania, nimeni nu ne-a lăsat nimic pînă în ultima zi", a declarat Mourinho. Iar la final, încă o înţepătură pentru marea rivală: "Barcelona a luptat să cîştige toate meciurile, chiar dacă a avut şi cîteva penaltyuri discutabile".

"Acesta a fost cel mai dificil titlu din cariera mea. Nimeni nu ne-a lăsat nimic pînă în ultima zi" (Jose Mourinho, antrenor Real Madrid)

Titlurile lui Mou
- 2 la FC Porto (2003, 2004)
- 2 la Chelsea (2005, 2006)
- 2 la Inter Milano (2009, 2010)
- 1 la Real Madrid (2012)

7 titluri a cîştigat Mourinho în cariera sa la Porto, Chelsea, Inter şi Real

19 trofee a cucerit antrenorul portughez în 10 ani cu patru echipe

115 goluri a marcat Real în actualul campionat (medie de 3,19 reuşite pe meci); cu 8 mai multe decît precedentul record din La Liga (tot Real, în 1989-90)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.