Liga 1

Cinci statistici care fac din Dinamo-CFR un derby!

Dinamo şi CFR se întîlnesc într-un meci decisiv pentru soarta titlului.

Articol de Liviu Manolache, Bogdan Fechită  —  sâmbătă, 05 mai 2012

Dinamo şi CFR Cluj, adică echipele care au fost la şefia clasamentului în 28 din cele 29 de etape disputate, se întîlnesc astăzi, de la ora 21.45, în direct pe DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO.

Andone, doar două victorii în Groapă
Ioan Andone revine ca adversar al lui Dinamo, echipă de al cărei nume se leagă o lungă perioadă din cariera lui.

Totuşi, cifrele nu îi sînt favoriabile actualului antrenor de la CFR în confruntările cu Dinamo din Ştefan cel Mare. Din opt meciuri disputate aici, Andone a cîştigat doar două partide: cu Sportul în sezonul 95/96, scor 1-0, şi cu CFR în sezonul 07/08, scor 2-1.

"Fălcosul" nu stă mai bine nici în bilanţul general din Liga 1: are 16 meciuri ca adversar al lui Dinamo, din care a bifat patru victorii, trei remize şi nouă înfrîngeri.

CFR, o singură înfrîngere în deplasare
CFR Cluj se prezintă foarte bine la meciurile jucate în deplasare, avînd în acest sezon o singură înfrîngere departe de casă: la Tîrgu Jiu, în etapa a patra.

De atunci au bifat şase remize şi şase victorii. Totuşi, în 2012 au izbutit o singură victorie afară, este vorba de cea de la Piatra Neamţ, scor 2-0.

În Bucuresti, CFR a remizat de fiecare dată cu acelaşi scor: 1-1 cu Sportul, Rapid şi Steaua.

Bonetti, victorie la precedentul meci
Bonetti a întîlnit CFR-ul o singură dată, în precedentul său mandat, şi l-a învins cu 1-0, gol Marius Niculae.  Această victorie a fost prima pentru italian în faţa propriilor fani.

Deficitari la meciurile directe cu adversarele la titlu
Şase puncte a scos CFR cu echipele clasate pe primele cinci locuri. Dinamo stă şi mai prost: doar cinci puncte. Cele două echipe sînt ultimele două clasate în clasamentul alcătuit pe baza meciurilor directe dintre candidatele la titlu.

CFR marchează des, Dinamo se apără bine
CFR este echipa care a marcat în cele mai multe meciuri: 26 din 29. În schimb, Dinamo este formaţia care a contabilizat cele mai multe meciuri fără gol încasat, 15.  Totuşi, Bălgrădean a primit gol în nouă din cele 11 meciuri din 2012.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.