Liga 1

VIDEO Campioana remizelor » ”U” Cluj s-a poticnit de Sportul, ajungînd la 14 egaluri în Liga 1

+1 Foto
Şutul trimis de Ferfelea din lovitură liberă nu a prins plasa porţii lui Bornescu

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Execuţia fabuloasă a juniorului Morar nu a fost suficientă pentru clujeni, care s-au văzut egalaţi pe final de Ghinga.

Meciul a început la vestiare, aprins, cu nervi, paragrafe din regulament şi jocuri de culise. Pe teren, duelul a început anemic, letargic de-a dreptul. Abia după primul sfert de oră, Marian Cristescu a dezmorţit tribunele cu un şut în bară din interiorul careului, care a dezlegat şirul ocaziilor la poarta lui Lungu (15).

VIDEO: Aici ai rezumatul!

L-a imitat şi juniorul Morar (24), iar Sportul a ajuns la poartă abia după prima jumătate de oră de joc, cînd Ferfelea a fost blocat de Bornescu. Repriza s-a încheiat cu finalizarea anemică a lui Drăghici (42), necadrat pe spaţiul porţii.

O primă parte fadă şi plictisitoare a fost secondată de un start exploziv. Cojocnean a tras şiret, cu efect spre buturile adverse, dar bara transversală a fost aliatul lui Lungu (50). Însă premiul cu coroniţă al partidei l-a ridicat juniorul Vlad Morar (18 ani), care a privit două secunde poziţionarea goalkeeperului şi apoi a tras teleghidat spre vinclu (59).

Gazdele au securizat avantajul fragil, însă Sportul nu a abdicat. Ba chiar a reuşit să dea lovitura pe final, după ce Valentin Lazăr i-a aşezat cu mîna lui Ghinga un balon pe creştetul frunţii, la 4 metri de poartă (88). Omul potrivit la locul ideal, iar echipa lui Isăilă a mai pus un punct din deplasare la zestrea şubredă din campionat.

"O victorie împotriva CFR-ului va şterge toată imaginea unui sezon compromis, în care nu ne-am calificat în cupele europene. Nu e un duel Andone-Niculescu, ci un duel al echipelor pe teren" (Claudiu Niculescu, antrenor "U" Cluj)

"Nu cred că mai avem vreo şansă să ne salvăm cu această remiză, dar ne vom lupta pînă la final pentru a aduna cît mai multe puncte" (Daniel Isăilă, antrenor Sportul)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Contestaţie pentru Petrolul?
Startul partidei a fost întîrziat 10 minute, după ce oficialii gazdelor au depus o contestaţie privind dreptul de joc al fundaşului Sorin Ciobanu, adus de "studenţi" de la Chimia Brazi. Antrenorul Daniel Isăilă i-a acuzat pe clujeni că fac jocurile Petrolului. "Ceea ce s-a întîmplat mi se pare o lipsă de fair-play. Din păcate, toţi trag ca Petrolul să nu retrogradeze", a spus Isăilă.

Şi patronul Sportului, Vasile Şiman, a intervenit la GSP TV, acuzînd manevra patronului Florian Walter. "U Cluj a jucat pentru Petrolul, n-a jucat pentru ea. Ce să mai discutăm, Petrolul e echipa lui Walter! Mi-e scîrbă de ce se întîmplă, Cooperativa trăieşte!", a tunat Şiman.

INBOX
- Fiul patronului Walter, fundaşul George Buşcă, a fost, în premieră, rezervă la partida de ieri, cu Sportul. Niculescu nu l-a folosit nici un minut, deşi la partidele anterioare a mizat pe brazilianul Tulio sau lituanianul Dauskas.
- Gabi Boştină a refuzat să mai poarte banderola de căpitan după ce Ionuţ Badea i-a retras-o la începutul sezonului. Nici Claudiu Niculescu nu a reuşit să-l convingă pe mijlocaş, iar ieri, cu Sportul, căpitan a fost Abrudan.
- În minutul 7, Abrudan l-a ţinut discret de tricou pe Ghinga, dar mijlocaşul Sportului a căzut spectaculos, iar "centralul" Cojocaru nu a acordat nimic. Patronul Vasile Şiman a erupt la final: "A fost penalty şi eliminare!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.