Campionate

VIDEO Mat cu Toure! » Manchester City şi-a acontat al treilea titlu după 44 de ani

Toure nu-i lasă nici o speranţă lui Krul, portarul de la Newcastle // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liderul a trecut ultimul hop, 2-0 la Newcastle. Ca să fie campioni ”cetăţenii” trebuie s-o bată acasă pe modesta QPR, beneficiind de cele 8 goluri avantaj faţă de United.

Ceea ce n-a reuşit Manchester Utd în derby nu a putut nici Newcastle! Manchester City nu s-a speriat de "coţofene" şi a strîns toate punctele pe "Sports Direct Arena", fiind ca şi campioană! Un 2-0 însă cu destule emoţii, conturat în ultimele 20 de minute, graţie "dublei" lui Yaya Toure.

VEZI AICI GOLURILE!

"Cetăţenii" şi-au măcinat cu răbdare adversarii. S-au apărat şi au suferit, au presat, au sperat şi au aşteptat momentul oportun să lovească. Portarul Hart i-a scos din impas, salvînd la şutul lui Ben Arfa în prima repriză. Pe finalul căreia Barry a ratat, fiind blocat de Krul şi de Coloccini, înainte ca Santon să respingă de pe linie şutul aceluiaşi Gareth, egalînd raportul ocaziilor mari.

City a înclinat terenul spre poarta gazdelor după pauză, găsind golul imediat după ce Dzeko l-a înlocuit pe Tevez. Yaya Toure a finalizat superb în urma "un-doi"-ului cu Aguero. Şi după ce Aguero şi Yaya au irosit şansa desprinderii, tot ivorianul - servit de Clichy - a securizat victoria.

Utopie pentru United
United nu a renunţat la luptă, deşi şansele de a-şi păstra coroana sînt foarte mici. "Diavolii" au trecut de Swansea, pe Old Trafford (2-0), însă mai au de recuperat 8 "lungimi" la golaveraj faţă de rivala din oraş. Iar în runda finală se deplasează la Sunderland. O utopie.

44 de ani au trecut de la ultimul succes în campionat al lui City. "Cetăţenii" au mai luat titlul în '37 şi '68

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.