Stranieri

VIDEO Colecţionarul » Mircea Lucescu şi Raţ au cîştigat a patra Cupă în Ucraina

Mircea Lucescu e cel mai bun ambasador al nostru în Ucraina // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Şahtior a tranşat aseară, la Kiev, finala cu rivala din Doneţk, Metalurg (2-1 după prelungiri), şi se pregăteşte să facă eventul joi.

Final de sezon cu artificii pentru Mircea Lucescu. Suferinţele din Ligă, unde a terminat ultimul în grupă, şi teribilul accident rutier de acum 4 luni nu l-au doborît, iar antrenorul român e gata să facă iarăşi eventul cu Şahtior. Titlul în Ucraina este ca şi acontat, Cupa a cucerit-o aseară, 2-1 cu Metalurg!

VIDEO: VEZI AICI GOLURILE!

Programat la Kiev, derbyul Doneţkului s-a dovedit mai complicat decît jocul cu Metalist Harkov de miercuri. Cu Raţ integralist, Şahtior a controlat ostilităţile. După ce Luiz Adriano a ratat cu poarta goală, din centrarea lui Răzvan, Alex Teixeira n-a iertat. Acţiunea pornită de la duelul cîştigat de Raţ a fost finalizată de brazilian, care l-a driblat pe Cecer şi a înscris la colţul lung (33).

Metalurg nu s-a predat şi a egalat din lovitură liberă (69). Moroziuk l-a surprins pe Piatov cu o diagonală prin zid de la 25 de metri! Metalurg a rezistat apoi presiunii "minerilor" şi s-a ajuns în prelungiri. Lucescu a evitat loteria penaltyurilor, victoria fiind decisă de Kucer, care a împins în plasă mingea respinsă la şutul lui Rakiţki în finalul primei părţi. 2-1 şi a patra Cupă a românilor.

13 trofee a cucerit Mircea Lucescu pe banca lui Şahtior în cele 8 sezoane în Ucraina: 5 titluri, 4 Cupe şi 3 Supercupe plus Cupa UEFA

3 eventuri, campionat şi Cupă, poate reuşi Lucescu dacă ia şi titlul. Precedentele le-a făcut în ediţiile 2007-2008 şi 2010-2011

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.