Campionate

VIDEO Conte magic » Juventus a preluat puterea în Serie A, cîştigînd al 28-lea titlu

Antonio Conte (42 de ani) poate realiza eventul în primul său sezon pe banca lui Juventus

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul de 42 de ani a gestionat perfect transferurile şi vestiarul, construind o trupă invincibilă, care a impresionat prin fotbalul modern şi inovativ.

6 ani i-au trebuit lui Juventus să parcurgă drumul din purgatoriul Seriei B, unde a fost aruncată după scandalul Calciopoli, pînă în paradisul trăit duminică la Trieste. A schimbat trei preşedinţi şi şase antrenori, a cheltuit 330 de milioane de euro în achiziţii şi a experimentat (de două ori!) umilinţa locului 7 şi excluderea din Europa pentru un titlu aşteptat de fanii bianconeri din 2003.

Aici ai rezumatul VIDEO de la meciul în care Juventus a cîştigat titlul!

A fost nevoie de un antrenor tînăr, cu pedigree juventin şi 5 ani de rodaj la echipe mici, pentru un sezon perfect, fără nici o înfrîngere. Al 28-lea titlu e lucrarea de master a lui Antonio Conte, ce a revitalizat o trupă demoralizată şi răvăşită de ani de chin. Juve a învins pentru că a jucat un fotbal modern şi inovativ, impresionînd prin organizare, caracter, posesie, rezistenţă fizică, mentalitate şi o uimitoare maleabilitate tactică, calităţile inoculate în timp foarte scurt de Conte.

Juve a redevenit regina Italiei şi pentru c-a avut o trupă de marcatori (18), 7 fantastici în teren, Buffon, Barzagli, Chiellini, Marchisio, Vidal, Pirlo şi Vucinici, dar şi al 12-lea jucător în spate, în tribune. Noul stadion de 150 de milioane de euro a înscris un gol în plus în fiecare meci acasă!

Aşteptaţi de 3.000 de fani
Titlul cu nr. 28 a scos pe străzi la Torino peste 30.000 de suporteri, care au ieşit în Piazza San Carlo şi Piazza Castello pentru a sărbători triumful. Alţi 3.000 i-au aşteptat noaptea pe jucătorii lui Conte la aeroport după revenirea de la Trieste, unde Juve a învins-o pe Cagliari (2-0). "Am fost surprinşi de primirea tifosilor, este o bucurie de nedescris", a declarat mijlocaşul Marchisio.

"Senzaţia cîştigării titlului ca antrenor nu se poate compara cu cea din teren. Oboseala, stresul şi anxietatea se multiplică de o sută de ori. Dar şi satisfacţia e la fel de mare" (Antonio Conte, antrenor Juventus)

"Antrenorul are 50-60% din merit la cucerirea acestui titlu. E cea mai mare bucurie din carieră după Mondialul cîştigat în 2006" (Gianluigi Buffon, căpitan Juventus)

41 de meciuri fără înfrîngere are Juventus în acest sezon, 37 în campionat şi 4 în Cupa Italiei

37.500 este media spectatorilor din acest campionat pe Juventus Stadium, 70% peste cifra din sezonul trecut

19 goluri în 37 de etape a primit defensiva lui Antonio Conte, cea mai bună din Serie A. În 20 de meciuri a terminat fără gol primit

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.