Finala Europa League 2012

Un bilet e cît salariul mediu! » Preţul tichetelor la negru a explodat

Cîteva dintre multele bilete scoase la vînzare pe internet

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mediul online a erupt în preajma partidei Atletico-Bilbao: biletele cele mai ieftine ajung să se vîndă cu 850 de lei, în condiţiile în care preţul lor oficial era de doar 100! Salariul mediu în România e de 700 de lei.

Specula din jurul marelui eveniment de miercuri nu a început încă spectaculos la nivelul străzii: se aşteaptă, fireşte, debarcarea masivă a bascilor şi a madrilenilor. Pe internet însă, vînzătorii au început asediul cu anunţuri, cei mai mulţi postînd chiar şi fotografii ale tichetelor, pentru cei neîncrezători.

Preţuri piperate, oferte variate: en-gros sau en-detail!
Scenariul anunţurilor e cam acelaşi: predare personală, un număr de contact, între două şi patru bilete la vînzare. Se repetă atît pe site-urile de comerţ online, cît şi la rubricile de mică publicitate. Ba chiar şi forum-urile, site-urile de socializare sau comunităţile studenţeşti de pe net!

Un vînzător la negru cere 600 de euro pe un bilet la zona VIP, "cu bufet şi bar all inclusive", în timp ce altul iese din "schemă" scoţînd pe piaţă "6 bilete, 3 pe un rînd şi cu intrarea din nord, 3 cu intrarea sudică, dar dintre care unul pe alt rînd. Le dau toate sau la bucată." Preţurile bubuie: mai toate ofertele sînt aproximate în euro, se fac reduceri minime, şi nu se scade sub de 7-8 ori preţul oficial!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.